Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.04.2018 02:00

Ošemnasti jarni jurmarok - Ňesanujme sebe, šak ľem raz žijeme!


Ilustračný výrez plagátu


Mesto Michalovce a Organizačný výbor jarných trhov pozývajú Michalovčanov a návštevníkov mesta Michalovce na Ošemnasti jarni jurmarok. Počas štyroch dní sa môžete tešiť na bohatý kultúrny, športový aj spoločenský program.


Začíname v piatok 27. apríla 2018. Otvorenie bude už tradične o desiatej na Námestí osloboditeľov pred mestským úradom a následne na tribúne v centre mesta. Paralelne bude prebiehať súťaž vo varení kotlíkového guľášu, ktorú vyhodnotíme okolo poludnia. Podvečer sa návštevníci jarmoku môžu tešiť na vystúpenia umelcov, ktorých sme tohto roku pozvali. O 18. hodine vystúpi na tribúne pri mestskom úrade skupina MASSRIOT BAND s Robom Šimkom. Bodku za piatkovým programom urobí známa slovenská skupina VIDIEK, tá vystúpi na tribúne o 19. hodine.

V sobotu dopoludnia máme okrem jarmoku v Michalovciach ešte jedno významné podujatie - 50. výročieobnovenia Gréckokatolíckej cirkvi v bývalom Československu.Zúčastní sa ho aj arcibiskup Cyril Vasiľ. Podujatie začne sv. liturgiou v Bazilike minor a  bude pokračovať v Zlatom býku tematickým sympóziom k výročiu obnovenia Gréckokatolíckej cirkvi. Organizátorom podujatia je Spolok sv. Cyrila a Metoda.

Popoludní pozývame na futbalový, v tejto sezóne predposledný domáci zápas. MFK Zemplín na domácej pôde privíta Senicu.

Jarmočný program bude na tribúne pokračovať vystúpením skupín. Začneme o 16. hodine skupinou BOMBA BAND, pokračovať budeme skupinou BASTA FIDLI a záver bude patriť koncertu tanečnej skupiny S.U.A.D. band.

Nedeľa je vyhradená pre športové podujatia. Čaká nás Podvihorlatský maratón, Michalovský polmaratón a Polmaratónska štafeta. Na tieto preteky, ktoré majú veľmi dobrý ohlas po celom Slovensku, prichádza každý rok viac bežcov. Na tohtoročnom, už 34. ročníku, sa očakáva účasť 400 bežcov. A v nedeľu vás pozývame aj na ďalšiu atraktívnu udalosť. Na ihrisku v Základnej škole na Ulici okružnej sa odohrá futbalový zápas medzi starými pánmi Michaloviec a Košíc.

Pondelok je už síce pracovný deň, no radi by sme všetkých pozvali na tradičné podujatie Stavanie mája. Začíname o 17. hodine na námestí pred mestským úradom, účinkuje Folklórny súbor Zemplín.

V utorok 1. mája sa pravidelne v Michalovciach konajú mítingy politických strán a popri tom prebieha súťaž v rybolove na jazierku Baňa. Ide o 12. ročník tohto podujatia, na ktorom sa predvedú so svojimi schopnosťami v love rýb predovšetkým detičky a Mestská organizácia rybárskeho zväzu ponúka rybie špeciality. Prvomájový sviatok je však v našom meste neodmysliteľne spätý ešte s jednou akciou - súťaž v parkúrovom skákaní – Jarná cena Michaloviec.

Pre tých, ktorí sa tešia hlavne na nákupy a chutné jedlo, bude počas dvoch jarmočných dní – v piatok a v sobotu - otvorených viac ako 130 obchodných a 20 občerstvovacích stánkov.

Sprievodným podujatím Ošemnasteho jarneho jurmarku bude aj Ulička remesiel.

Veríme, že počasie nám bude priať, že si Michalovčania, ale aj návštevníci nášho mesta a jarmoku prídu na svoje.

Tešíme sa na Vás!

Autor: (ts-MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2017
Šidzemnasti jarni jurmarok
Mesto Michalovce a  Organizačný výbor jarných trhov pozývajú Michalovčanov a návštevníkov mesta Michalovce na Šidzemnasti jarni jurmarok. Počas štyroch dní sa môžete tešiť na bohatý a pestrý program.
viac
30.04.2019
Dzevetnasti jarni jurmarok
Rok ubehol ako voda a už po devätnástykrát sa môžeme tešiť na Jarni jurmarok a podujatia, ktoré ho už tradične sprevádzajú. Tak čo nám teda prinesie? Poďme pekne po poriadku.
viac
27.04.2022
Centrum mesta v závere týždňa ožije 20. jarným jarmokom
Centrum mesta Michalovce a priľahlé ulice po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu ožijú v závere týždňa (29. a 30. 4.) 20. ročníkom Jarných trhov. Na nedeľu 1. mája pripravila samospráva aj sprievodné podujatia. Informovala o tom Marcela Andréová z mestského úradu.
viac
30.04.2022
Dvadcati Jarni jurmarok
Po dvojročnej prestávke michalovské námestie a priľahlé uličky v centre mesta opäť ožijú. Brány jubilejného dvadsiateho ročníka jarného jarmoku slávnostne otvoríme v piatok 29. apríla o 10.00 hod. za zvukov znelky mesta. Atmosféru dotvorí mužská spevácka folklórna skupina Hnojňane z Mihaľovec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %