Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
31.10.2018 11:35

Šéfkuchári na Liptove zabojujú za dobrú vec


Ilustračná snímka Región Liptov


Už po druhý raz sa chystá na Liptove podujatie, na ktorom zabojujú o priazeň návštevníkov až siedmi špičkoví šéfkuchári. Benefičná akcia Súboj šéfkuchárov pre Úsmevy pre deti bude už túto sobotu 3. novembra v Liptovskom Sielnici, v stodole obľúbenej koliby Gréta na brehoch Liptovskej Mary.


Liptákom nie je cudzia pomoc druhým. A keď sa dá pomoc skombinovať aj s pôžitkami z výborného jedla, tak vznikne podujatie Súboj šéfkuchárov. Hotel koliba Gréta a jej šéfkuchár Karol Sklenár pozývajú milovníkov dobrého jedla do tunajšej stodoly už najbližšiu sobotu 3. novembra 2018 na unikátnu gurmánsku a dobročinnú akciu. O kulinárske špeciality na tanieroch sa postarajú okrem domáceho šéfkuchára aj šiesti ďalší špičkoví majstri varešky - Daniel Hrivňák, Peter Frolo, Michal Baniar, Peter Bracho, Lukáš Guzman a Marek Bazala. Pripravia šesť úžasných chodov svetovej úrovne na tri témy.

 „Keď vstúpi do rodiny akákoľvek choroba je to ťažké, ale keď je to onkologické ochorenie dieťaťa, tak sa dlhodobo vytrácajú úsmevy. Našou akciou podporujeme práve onkologicky choré deti. V súvislosti s prvým ročníkom podujatia sme podporili občianske združenie Úsmevy pre deti ozdravnými pobytmi v našom zariadení. Zároveň aj naši zamestnanci prikladajú ruku k dielu, keďže počas sobotnej akcie pracujú z vlastnej vôle ako dobrovoľníci bez nároku na mzdu. Teším sa z toho, že aj tento ročník bude o úsmevoch, výborných pokrmoch, príjemnej atmosfére aj ľudskom rozmere. Dobré jedlo sa u nás bude tento raz snúbiť aj s vínami z vinárstva Miloš Grančič a na Liptove nám nemôže chýbať ani lokálne pivo Liptovar, takže bude to potešenie pre všetky zmysly. Nakoľko Liptov je hornatý, tak sa naši šéfkuchári zamerajú tematicky pri tvorbe jedál na les, aktuálne ročné obdobie jeseň a Liptov ako taký,“ povedal Anton Považský spolumajiteľ hotela Koliba Gréta***. Celým večerom bude sprevádzať populárna akustická skupina Silent Trio.

 „Región sa spája aj s chuťami a vôňami. Som rada, že jednou z tém varenia je aj Liptov. Sama som zvedavá ako vyjadria náš nádherný región majstri kuchári, či to bude cez typické suroviny Liptova, ktorými sú ovčie syry, bryndza, zemiaky, kapusta alebo vyjadria región cez jeho pestrosť a atraktívnosť, ktorým dokáže lákať tisíce návštevníkov nielen v hlavných sezónach, ale v podstate celoročne,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Podujatie začína v sobotu o 18:00 hod. a vstupné je 40,- na osobu. Výťažok z akcie bude použitý na onkologicky choré deti.

Autor: (ts-region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Materské školy verzus škôlky bez strechy– v Nemecku je 1200 lesných škôlok
Ukazuje sa, že u nemeckých rodičov je tento typ predškolského zariadenia čoraz viac v kurze. Nemci ich zriaďujú v dvoch základných formách – ako triedu v bežnej materskej škole alebo ako samostatné zariadenie.
viac
23.05.2016
Staromestské slávnosti v Žiline opäť ponúknu pestrý program
Mesto Žilina pozýva na XXII. ročník Staromestských slávností, ktoré sa budú konať 26. - 28. mája.
viac
14.06.2016
Zvolenské deti vymaľovali kontajnery na odpad
V týchto dňoch sa vo Zvolene objavili tzv. ilustrované kontajnery. Vytvorili ich žiaci tamojších základných škôl na základe podnetu spoločnosti, ktorá v meste likviduje odpad.
viac
26.04.2019
Liptov sa pripravuje na leto - deti vyčistili brehy Liptovskej Mary
Liptov je opäť o niečo čistejší. Na piatom environmentálnom dni na Liptove viac ako 250 dobrovoľníkov vyčistilo brehy Liptovskej Mary. Väčšinu z nich tvorili školáci vo veku 12 až 15 rokov. Dokopy sa podarilo vyzbierať až 350 vriec odpadu rôzneho charakteru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %