Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
03.03.2022 12:25

Samospráva vyhlásila aktivitu Mesto mreží beží


Ilustračná snímka: (tasr).


Pod názvom Mesto mreží beží chce leopoldovská samospráva povzbudiť obyvateľov mesta po zimnom období k zvýšenej telesnej aktivite.


Na obdobie od začiatku marca do konca mája vyhlásila pre všetkých obyvateľov Leopoldova výzvu s cieľom rozhýbať sa, motivovať jeden druhého a porovnať svoje výkony v behu alebo chôdzi. Na webe mesta sú zverejnené pravidlá.

„Výzva nie je súťažou v pravom zmysle slova, ide len o zábavnú a prínosnú aktivitu, kde sa môžu účastníci navzájom podporovať a motivovať. Podstatou je zašportovať si s radosťou a nadšením,“ uvádza radnica. V stanovenom období budú zaregistrovaní obyvatelia mesta bez rozdielu veku zaznamenávať svoju aktivitu prostredníctvom mobilných telefónov, športových hodiniek či fitness náramkov a údaje poskytovať na určenú e-mailovú adresu. Minimálna dĺžka jednorazového behu sú dva kilometre a chôdze päť kilometrov. Priebežné výsledky budú zverejňované a aktualizované na stránke mesta.

Každý účastník výzvy dostane diplom a najaktívnejší na prvých troch miestach v kategóriách mužov a žien vecné ceny. Tým nadšencom, ktorí dosiahnu súhrnných 80 kilometrov v behu a 120 kilometrov v chôdzi, je určené tričko s nápisom Mesto mreží beží, ktorí dosiahnu viac kilometrov, aj ďalšie darčeky. „Veríme, že všetci účastníci dodržia stanovené pravidlá a podmienky. Nejde len o to, zachovať sa čestne voči ostatným účastníkom a organizátorom, ale predovšetkým voči sebe samým,“ dodal vyhlasovateľ.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2018
ZMOS skúma cezhraničný potenciál samospráv
Združenie miest a obcí Slovenska otvára ďalší prieskum, v ktorom sa sústredí na cezhraničný potenciál samospráv. Na Slovensku žije takmer 2, 2 milióna obyvateľov v mestách a obciach v prihraničí.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
06.03.2023
Radnica vyhlásila výzvu Mesto mreží beží
Na beh alebo chôdzu je zameraná jarná výzva mesta Leopoldov na zapojenie sa do súťaže Mesto mreží beží.
viac
21.08.2023
Mesto vydalo dotazník, výsledky využije v strategických dokumentoch
Mesto Leopoldov pripravilo pre svojich obyvateľov dotazník v rámci prieskumu verejnej mienky. Výsledky budú použité ako jeden z podkladových materiálov pri tvorbe Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Leopoldov. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %