Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
05.04.2024 11:00

Samospráva umožní aktivistom získať grant na zveľadenie mesta


Budova MsÚ v Starej Ľubovni


Samospráva v Starej Ľubovni po desiaty raz vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu rôznych aktivít na zveľadenie mesta. Radnica na webovom sídle informovala, že môže ísť o revitalizáciu verejných plôch, rekonštrukciu existujúceho mobiliára či vybudovanie nových prvk


Miestni obyvatelia môžu získať podporu vo výške 500 eur.  "V našom meste žije veľa nadšených, šikovných ľudí, ktorí aktívne participujú na verejnom živote v meste. Keďže sa všeobecne záväzné nariadenie o poskytovaní dotácií vzťahuje iba na právnické osoby, respektíve fyzické osoby - podnikateľov, našli sme spôsob, ako podporiť občiansku iniciatívu radových občanov, mimovládne organizácie a neformálne občianske združenia nevynímajúc," uviedla samospráva.         

Prioritou radnice je podporiť komplexné projekty s jasne a zrozumiteľne stanovenými cieľmi, aktivitami a výstupmi celej akcie. Odborná komisia bude prihliadať na inovatívny charakter, výnimočnosť zámerov predložených žiadostí vrátane plusových bodov za nadväznosť na aktivity realizované v predchádzajúcom období a udržateľnosť výstupov.         

V minulých rokoch samospráva podporila napríklad renováciu zábradlia na moste cez potok Pasterník, zakúpenie záhradného nábytku v Základnej škole Za vodou, revitalizáciu a výsadbu zelene v rôznych častiach mesta, údržbu mobiliára či osadenie nových lavičiek pred bytovkami.         

Žiadosti do grantovej schémy Záleží nám na Starej Ľubovni môžu občania posielať do 3. mája. Celkovo mesto prerozdelí 7000 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2016
V okolí Starej Ľubovne vznikli tri turistické trasy dlhé 38 km
Oblasť Severného Spiša a Pienin je známa prírodnými krásami a bohatou históriou, ktorá každoročne láka tisícky turistov.
viac
31.12.2017
Výstava diel s pútnickou tematikou začala svoju púť v Starej Ľubovni
V knižnici v Starej Ľubovni 12. decembra sprístupnili putovnú výstavu diel s pútnickou tematikou s názvom Ja, pútnik. Dovedna 10 obrazov od autorov z Poľska, Ukrajiny, Rumunska, Ekvádoru a zo Slovenska vzniklo počas umeleckého sympózia v júni tohto roku ako plánovaná aktivita medzinárodného projektu
viac
14.03.2018
Stará Ľubovňa tento rok ožíva aj vďaka cyklistike
Rok 2018 bude v Starej Ľubovni okrem iného aj rokom cyklistiky. Okrem nových cyklochodníkov a horských trás poteší nadšencov cyklistiky ďalšie cyklistické podujatie medzinárodného charakteru, ktoré sa po rokoch opäť vráti do Starej Ľubovne.
viac
01.07.2018
Výstavba juhovýchodného obchvatu mesta schválená!
Neúnosné dopravné zaťaženie historického centra mesta Stará Ľubovňa predstavuje dlhodobý problém. V súčasnosti prejde Námestím sv. Mikuláša denne viac než 6 000 vozidiel. Riešením tejto kritickej situácie je výstavba juhovýchodného obchvatu, ktorá v posledných rokoch dostáva reálnejšie kontúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %