Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.06.2023 02:25

Šaľa vybuduje novú vnútromestskú cyklotrasu


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


V Šali vznikne nová vnútromestská cyklotrasa. Mesto na jej výstavbu získalo finančný príspevok z Plánu obnovy SR na vybudovanie cyklotrás.


"Samospráva žiadala takmer 2,6 milióna eur na tento zámer, presná výška schválenej podpory bude známa, keď dostaneme zmluvu od riadiaceho orgánu," skonštatoval primátor Šale Jozef Belický. Mesto onedlho začne realizovať proces verejného obstarávania, ktorý by mal byť ukončený na jeseň tohto roka. Na jar budúceho roka by sa mali podľa predpokladov začať hlavné práce na výstavbe cyklotrasy.

V rámci projektu vznikne 2,9 kilometra obojsmernej a 3,2 kilometra jednosmernej cyklotrasy. "Centrum mesta bude obkolesené cyklotrasou, ktorá vznikne buď na súčasných komunikáciách s tým, že sa cyklotrasa vyznačí, ale väčšina cyklochodníkov bude vybudovaná popri chodníkoch," skonštatoval primátor. V rámci projektu vznikne aj 402 nových cyklostojanov a popri cyklotrasách pribudne nový mobiliár - 60 lavičiek a 24 smetných nádob.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
20.08.2021
V Šali sa opäť protestovalo za bezodkladné začatie výstavby obchvatu mesta
Stovky obyvateľov Šale a okolitých obcí sa vo štvrtok zhromaždili pri kruhovom objazde na Nitrianskej ulici v Šali–Veči a žiadali bezodkladné začatie výstavby obchvatu mesta. Zhromaždenie organizovalo mesto Šaľa.
viac
19.09.2022
TSK chce začať s výstavbou cyklotrasy na hornej Nitre, vyhlásil súťaž
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce začať s výstavbou prvého úseku cyklistickej trasy, ktorá bude spájať mestá na hornej Nitre. Dodávateľa prác za viac ako 1,25 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) hľadá cez verejnú súťaž.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %