Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
12.06.2017 02:46

Šaľa rozbieha výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi


Pohľad na časť mesta Šaľa.


Mesto Šaľa pripravuje výstavbu troch bytových domov. Súkromná spoločnosť, ktorá byty postaví, začala s prípravou a vyrovnávaním terénu a jeho čistením od náletových drevín.


Samotná výstavba domov sa začne bezprostredne po ukončení prípravných prác. Mesto po dostavbe odkúpi bytové domy so 150 bytmi od zhotoviteľa stavby. Zámer schválili mestskí poslanci  ešte koncom roka 2015. Kúpu bytov bude mesto Šaľa financovať najmä z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, čiastočne aj z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.      

V troch bytových domoch bude celkovo 150 bytov. V dvoch menších bytovkách by malo byť spolu 34 bytov, z toho osem jednoizbových, 20 dvojizbových a šesť trojizbových. V najväčšom bytovom dome bude 116 bytových jednotiek, z toho 44 jednoizbových, 48 dvojizbových a 24 trojizbových bytov. Celkové náklady na výstavbu sú vyčíslené na 6,5 milióna eur.      

Nové bytovky vyrastú na mestskom pozemku na Kráľovskej ulici. Pozemok susedí s bývalým nemocničným parkom, ktorý mesto získalo v roku 2015 na 15 rokov do prenájmu od Nitrianskeho samosprávneho kraja. Podľa primátora Šale Jozefa Belického je dopyt o nájomné byty v meste obrovský. Mesto v súčasnosti eviduje takmer 400 žiadostí o nájomné byty. "Výstavba je jeden zo spôsobov, ako stabilizovať v meste mladé rodiny. Aj keď nemáme investora, ktorý by tu hneď ponúkal prácu, v okolí je množstvo pracovných príležitostí a dostupnosť do zamestnania je výhodná," skonštatoval Belický.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Krupina nevie zastaviť výstavbu betonárne
Takmer 250 obyvateľov Krupiny sa v máji podpísalo pod petíciu proti výstavbe betonárne v areáli bývalého podniku Osivo na Ulici Osloboditeľov.
viac
21.07.2016
Mesto sa chce v dražbe dostať späť k pozemkom pod nedostavanou Europou
Mesto Zvolen sa chce v dražbe dostať späť k pozemkom pod nedostavaným centrom Europa, ktoré pred časom predalo stavebníkovi, spoločnosti VAV invest B. Bystrica. Druhá časť centra sa totiž vôbec nepostavila, keď sa vlastník pozemkov dostal medzičasom do konkurzu.
viac
29.09.2016
V Považskej Bystrici pribudne 86 nájomných bytov vyššej a strednej kategórie
V Považskej Bystrici sa po niekoľkoročnej stagnácii opäť rozbieha výstavba nájomných bytov. Po bytovom dome na sídlisku SNP pri športovej hale začali s výstavbou bytových domov ďalšie dve súkromné spoločnosti.
viac
13.01.2021
Nová Baňa vyhlásila súťaž na predaj pozemku a výstavbu bytového domu
Mesto Nová Baňa vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na predaj stavebného pozemku. Podmienkou samosprávy je, že súkromný investor na ňom postaví nový bytový dom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %