Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
15.03.2021 10:20

S rozvojom cyklodopravy môžu mestu pomôcť i obyvatelia


Ilustračná snímka.


Samospráva Partizánskeho plánuje obstarať dopravno-urbanistickú štúdiu, ktorá bude základným dokumentom pre riešenie cyklistickej dopravy v meste.


S rozvojom tohto druhu dopravy môžu radnici pomôcť i obyvatelia, ich podnety chce zbierať v rámci tematickej konzultačnej platformy Mestská cykloiniciatíva 2021. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

„Išlo by o neformálne združenie občanov so záujmom o cyklodopravu, ktorí chcú svojimi návrhmi a diskusiou s odborníkmi prispieť k ucelenému dokumentu. O ten sa bude mesto opierať pri príprave ďalších projektov financovaných Európskou úniou pre cyklochodníky v rokoch 2021 až 2030,” uviedol Božik.

Záujemcovia o účasť v platforme sa môžu obrátiť priamo na primátora, ten plánuje prvé zo stretnutí zvolať v apríli.

Komplexné riešenie cyklodopravy na území mesta sa bude opierať o dopravno-urbanistickú štúdiu, ktorú sa rozhodla samospráva začať obstarávať po konzultácii s odborníkmi a zamestnancami z mestského úradu, ozrejmil ďalej primátor.

Na území Partizánskeho by mali v budúcom období pribudnúť dve cyklotrasy. Prvý projekt, ktorý mesto pripravilo, počíta s vybudovaním cyklotrasy v dĺžke viac ako 4,6 kilometra medzi Malými Bielicami a Štrkovcom, respektíve Šípkom po korune hrádze riek Nitra a Nitrica. Cyklotrasu má vybudovať Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý sa s projektom uchádza o zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu. Mesto má rovnako návrh štúdie jedného z vnútromestských cyklochodníkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2020
Kto chce pomáhať, musí byť zodpovedný
Kto chce v čase pandémie nového koronavírusu pomáhať iným ako dobrovoľník, musí byť zdravý, mimoriadne opatrný i zodpovedný voči sebe a ostatným.
viac
11.02.2021
Pri tvorbe ekomapy počíta TSK s pomocou verejnosti
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pripravuje vydanie ekomapy kraja. Určená bude všetkým, ktorí chcú byť v rámci svojich spotrebiteľských návykov čo najviac šetrní k životnému prostrediu.
viac
13.05.2021
Prešovská župa podporí cyklodopravu na svojom území vo výške 820-tisíc eur
Dokončiť cyklodiaľnicu Eurovelo 11, prepojiť Vysoké Tatry so Slovenským rajom, vybudovať novú cykloturistickú trasu pútnického významu na Spiši, ale aj okruh okolo Domaše. To je len zlomok plánov Prešovského samosprávneho kraja v oblasti cyklodopravy.
viac
22.07.2021
Baťovianska záhrada už slúži verejnosti
Baťoviansku záhradu na Škultétyho ulici v Partizánskom predstavili verejnosti. Unikátny a pôvodne zanedbaný priestor sa zmenil na záhradu, ktorá ponúkne okrem oddychu i vzdelávacie aktivity. Viaceré jej prvky odkazujú na Tomáša Baťu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %