Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
09.04.2021 02:25

Rezorty sa rozhodli na rozdelení zdrojov REACT-EU


Ilustračná snímka.


Slovensko sa dočká ďalšej rýchlej pomoci na boj s pandémiou a jej dopadmi. Z EÚ na to dostaneme navyše 780 miliónov eur. Najväčšia časť zdrojov pôjde do Operačného programu Ľudské zdroje.


Slovensko dostne ďalšiu výdatnú pomoc z nástroja REACT-EU. Sú to rýchle peniaze do programového obdobia 2014-2020 (v rámci n+3), ktoré sa musia využiť do troch rokov. Určené sú nielen na boj s dopadmi pandémie, ale tiež pomôžu rozvoju Slovensku v rôznych oblastiach. Rezortu investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie sa podarilo dosiahnuť dohodu s ostatnými rezortmi na prerozdelení 780 miliónového balíka.

Podľa rezortu, prvoradou výzvou, pred ktorou stojíme, je ochrana pracovných miest. V dôsledku protipandemických opatrení nemohli státisíce ľudí vykonávať svoju prácu, zatvorené boli mnohé firmy a prevádzky, alebo mohli fungovať len v obmedzenom režime. Podpora zamestnanosti je podľa rezortu preto prvoradá.

Najväčšia časť zo 780 miliónov eur na navýšenie Operačného programu Ľudské zdroje.

Vyše 401 miliónov eur sa rozdelí na:

- podporu zamestnanosti,

- tvorbu nových pracovných príležitostí,

- podporu sociálnych a asistenčných služieb,

- zvyšovanie pracovných zručností,

- dištančné vzdelávanie,

- podporu ľudí ohrozených chudobou.

Autor: (MIRRI SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2020
Projekty samospráv na zmiernenie dopadov pandémie sú už vyhodnotené
Rezort informatizácie, regionálneho rozvoja a inovácií vyhodnotil výzvu za viac ako 1,1 milióna eur, prostredníctvom ktorej rezort podporil 50 projektov samospráv na zmiernenie dopadov pandémie na Slovensku.
viac
11.02.2021
Súčasný IROP pre kultúru
Európska komisia odblokovala takmer 109 miliónov eur na podporu zamestnanosti v kultúre. Kultúra a kreatívny priemysel patria medzi odvetvia, ktoré pandémia zasiahla najviac a v ohrození je živobytie tisícov ľudí.
viac
19.03.2021
Regionálny príspevok štátu pre NRO nepomáha
Podpora štátu prostredníctvom regionálneho príspevku najmenej rozvinutým okresom (NRO) nepomáha. Proces tvorby a schvaľovania projektov nie je transparentný, práve naopak, je byrokratický a zdĺhavý.
viac
30.03.2021
Na pomoc zamestnanosti v ZUŠ pôjde 20 mil. eur
Podpora udržania zamestnanosti v základných umeleckých školách je hlavným cieľom vyzvania, ktoré schválila ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %