Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
24.11.2023 02:55

Projekt Vianočný stromček odkazov do neba


Nezisková organizácia Sv. Lujza, n.o. - logo


Nezisková organizácia Sv. Lujza, n.o. – Mobilný hospic organizuje projekt „Vianočný odkaz do neba“. Stromček na ktorý bude možné zavesiť vianočný odkaz bude osadený v spolupráci s mestom Prievidza pri Betleheme pred Piaristickým kostolom.


Pre niekoho môžu byť Vianočné sviatky obzvlášť ťažké. Nedopovedané myšlienky, skryté priania, úvahy, emócie. Vďaka tomuto projektu môžete ozdobiť Vianočný stromček odkazom pre Vášho blízkeho do „Neba“. Čo ste mu nestihli povedať alebo naopak povedali a mrzí Vás to.

„Prvý deň osadenia „Vianočného stromčeka odkazov do Neba“ bude náš tím Mobilného hospicu Sv. Lujza, n. o. spoločne s Vami písať odkazy pre zosnulých blízkych. Od Mikuláša 6.12. 2023 do Troch kráľov 6.1.2024 budete môcť priniesť a zavesiť vlastný vyrobený „Vianočný odkaz do Neba“. Budeme radi, keď sa pri „Vianočnom stromčeku odkazov do neba“ počas sviatkov stretnete s ľuďmi z našej komunity, pre ktorých môžu byť Vianočné sviatky obzvlášť ťažké a budete cítiť, že nie ste sami,“ hovorí o projekte Mgr. Veronika Takáčová z organizácie Sv. Lujza.

Nezisková organizácia Sv. Lujza, n.o. – Mobilný hospic, poskytuje nevyliečiteľne chorým osobám a ich rodinám odbornú zdravotnú a psychosociálnu podporu v  domácom prostredí. Rodinu zaškolí a spoločne prejdú krok po kroku celú starostlivosť. S rodinou sa porozprávajú o obavách a spoločne hľadajú možnosti a riešenia.

Tím mobilného hospicu tvoria lekári, zdravotné sestry, sociálne pracovníčky, poradcovia pre pozostalých, duchovní. Služby hospic poskytuje bezplatne.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2016
Tradičný vianočný stromček prešiel dlhou históriou
Jedným z najkrajších symbolov spätých so sviatkami lásky a pokoja je vianočný stromček. Jeho história sa začala písať v nemeckom protestantskom prostredí.
viac
27.01.2020
Mesto chce v Meštianskom dome zriadiť múzeum a galériu
Prievidza chce v časti zrekonštruovaného Meštianskeho domu na Námestí slobody zriadiť Mestské múzeum a galériu Imricha Vysočana. Svojím zámerom chce prispieť k zachovaniu identity, rozvoja kultúry a starostlivosti o kultúrne dedičstvo hornej Nitry a Prievidze.
viac
14.12.2020
Samospráva Prievidze chce vybaviť školské jedálne novým zariadením
Prievidzská samospráva plánuje zabezpečiť pre školské jedálne pri základných školách (ZŠ) nové zariadenia.
viac
04.08.2023
Dve prievidzské škôlky budú čerpať energiu z obnoviteľných zdrojov
Materské školy (MŠ) na Ulici J. Matušku a Nábreží sv. Cyrila budú čerpať energiu z obnoviteľných zdrojov. Využijú na to fotovoltické panely.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %