Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
14.12.2020 09:40

Samospráva Prievidze chce vybaviť školské jedálne novým zariadením


Ilustračná snímka: (tasr).


Prievidzská samospráva plánuje zabezpečiť pre školské jedálne pri základných školách (ZŠ) nové zariadenia.


Nové konvektomaty, umývačky riadu či ďalšie kuchynské pomôcky za viac ako 46 000 eur by malo dostať všetkých sedem ZŠ, financie na tento účel žiada radnica od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

„Predložili sme žiadosť o dotáciu na zlepšenie vybavenia školských jedální prievidzských ZŠ. Ako hovorí názov projektu, cieľ je identický. Chceme zlepšiť podmienky v jedálňach,” povedal vedúci referátu pre projekty a investície mesta Ivan Benca.

Maximálna výška dotácie pre jednu školu je podľa neho vo výške 5000 eur, školy si budú môcť nakúpiť vybavenie do jedální podľa svojho uváženia a potreby. „Akceptovali sme všetky požiadavky škôl. V prípade, že v niektorých prevýšili 5000 eur, ktoré môžu čerpať, mesto pristúpi k dofinancovaniu jednotlivých požiadaviek,” ozrejmil.

Celkový rozpočet projektu predstavuje 46 400 eur, od rezortu školstva mesto žiada 35 000 eur, ďalších 11 400 eur by malo zaplatiť zo svojich zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Karlova Ves bude poskytovať dotácie podľa nových pravidiel
Firmy, združenia, spolky, organizácie a rovnako tak podnikatelia so sídlom alebo sférou činnosti na území bratislavskej Karlovej Vsi budú môcť i v tomto roku požiadať mestskú časť o dotáciu, určenú pre verejnoprospešné služby a účely, podporu podnikania a zamestnanosti.
viac
09.11.2020
Pomoc potrebujú jedálne verejných škôl, neštátne poukazujú na nerovnosť
Zástupcovia cirkevných a súkromných škôl a školských zariadení poukazujú na nerovnosť medzi verejnými a neštátnymi zriaďovateľmi. Uviedli to v súvislosti s financiami, ktoré rezort školstva vyčlenil školám na nákup zariadenia pre školské jedálne.
viac
16.02.2021
Dotácie na zlepšenie vybavenia jedální v školách
Rezort školstva sa rozhodol vyčleniť finančnú podporu pre školské jedálne. Zriaďovatelia môžu rezort požiadať o dotáciu v sume až päťtisíc eur do 28. februára 2021.
viac
23.04.2021
Ministerstvo školstva rozdelilo dva milióny eur pre školské jedálne
Zdravšie stravovanie žiakov, kvalita ponúkaných jedál a modernejšie vybavenie školských jedální - to sú ciele dotácie ministerstva školstva, na ktorú rezort tento rok vyčlenil celkovo dva milióny eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %