Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.07.2019 04:35

Príďte na hradné hry Žofie Bosniakovej


Ilustračná snímka - vystúpenie na nádvorí hradu


Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo už 22. ročník obľúbeného podujatia na hrade Strečno. Hradné hry Žofie Bosniakovej sú venované najznámejšej majiteľke hradu a opäť nás vrátia do stredoveku.


Program začne o 9.00 a návštevníci môžu v atraktívnom prostredí stráviť celý deň až do 17.00. „Stredoveké hry a žartovné šermiarske ukážky predvedie skupina historického šermu WAGUS. So zaujímavým vystúpením sa predstavia aj sokoliari zo skupiny FALCONARII. Orientálnym tancom divákov očarí Trio Isabelle a malých i veľkých zabaví mím Miro Kasprzyk. Na svoje si prídu i milovníci horúcej čokolády, ktorá sa bude predávať priamo na nádvorí. Streľba z ľahkého poľného dela delostrelca Čara a jeho družiny dodá celému podujatiu tú správnu dobovú atmosféru.“ uviedla správkyňa hradu Strečno Ing. Katarína Repáňová.

Návštevníkov poteší tiež remeselnícky jarmok a detský drevený kolotoč v Stredovekej dedine Paseka, ktorá bude prístupná do 17.45 hod. Mnohých určite priláka aj pravidelná letná aktivita s názvom Oživená Paseka, kde si môžu záujemcovia vyskúšať lukostreľbu, zblízka si pozrieť kováčsku dielňu či ochutnať stredovekú kuchyňu.

 Viac informácií  na: www.pmza.sk

Autor: PhDr. Magdaléna Lacková, Považské múzeum v Žiline


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2016
Slovenské rytierske dni 2016 na hrade Sklabiňa
V nedeľu 10. júla 2016 môžete prežiť deň v spoločnosti rytierov, sokoliarov a stredovekej atmosféry priamo na tajuplnom hrade Sklabiňa.
viac
18.05.2017
Noc múzeí a galérií vo Fiľakove
Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne pozýva všetkých záujemcov na X. ročník celovečerného podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční 20. mája 2017.
viac
16.05.2022
Na hrade Strečno otvárajú letnú sezónu, dočasne znížili vstupné
Považské múzeum otvára v pondelok letnú sezónu na hrade Strečno. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej bol hrad zatvorený od októbra minulého roka, pretože pokračovala ďalšia etapa reštaurovania interiéru severného paláca a sakristie.
viac
11.06.2022
Na nitrianskom hrade a v podhradí ožíva stredovek
Stretnutie s kniežaťom Pribinom, prezentácie dobovej kultúry a stredovekého života ponúka festival Kniežacie dni, ktorý sa koná od soboty do nedele 12. júna na Nitrianskom hrade a v podhradí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %