Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
01.04.2022 08:25

Podnety občanov sa cez novú aplikáciu dostanú k úradníkom rýchlejšie


Ilustračná snímka.


Ľudia mohli nahlasovať svoje podnety týkajúce sa zelene a životného prostredia, vrakov, služieb, ciest či chodníkov prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk. Dnes už stačí kliknúť na web alebo mobilnú aplikáciu mesta a informovať o probléme okamžite.


Informovala o tom vo štvrtok Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora. Na základe stupňa priority, času a dostupných personálnych kapacít začne mestský úrad pracovať na jeho riešení.

„Samospráva sa komunikáciu s obyvateľmi snaží skvalitňovať a zefektívňovať. Má jednu z najmodernejších webových stránok, mobilnú aplikáciu, je aktívna na sociálnych sieťach a využíva aj portál na nahlasovanie podnetov Odkazprestarostu.sk. Obľúbený nástroj mnohých občanov, ktorí chcú upozorniť na problém, chce radnica ešte viac spopularizovať. Cieľom je zároveň prácu s doručenými podnetmi zdynamizovať, aj vďaka jeho rozšírenej verzii. Už teraz nájdu obyvatelia Odkaz pre starostu priamo v mobilnej aplikácii Banská Bystrica i na webe www.banskabystrica.sk v sekcii Život v meste,“ upozornila Adamovičová.

„Rozšírená verzia Odkazu pre starostu sa od základnej odlišuje tým, že podnet je pridelený priamo konkrétnym pracovníkom oddelenia, čím sa proces riešenia zrýchli. Odpoveď bude spolu s podnetom verejná, zároveň sa o probléme a jeho riešení dozvie verejnosť,“ zdôraznila Renáta Hláčiková, vedúca oddelenia údržby miestnych komunikácií a cestnej údržby magistrátu.

Podnet môžu obyvatelia nahlásiť po kliknutí na web v sekcii Život v meste alebo aplikáciu, prístupnú v Google play a App Store, v ktorej si zvolia Odkaz pre starostu. Nahrajú fotografiu konkrétneho problému, zadajú lokalitu, vyberú kategóriu, typ a uvedú svoje údaje.

„Denne sa stretávame s podnetmi, ktoré nám prichádzajú prostredníctvom webu, e-mailov, telefonátov, listov či sociálnych sietí. S cieľom zefektívniť proces zbierania, vyhodnocovania a riešenia podnetov sme sa rozhodli využiť rozšírenú PRO verziu Odkazu pre starostu, ktorá nám umožňuje lepší manažment podnetov vrátane vyhodnocovania kvality a rýchlosti odpovedí zamestnancov,“ reagoval primátor Ján Nosko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2020
Nová dvojjazyčná publikácia obohatí vaše vedomosti o Banskej Bystrici
Vedeli ste, že Základná škola Slobodného slovenského vysielača slúžila kedysi ako meštianska a obchodná škola? Či to, že torzo komína v Hornej ulici č. 16 je pozostatkom prvej banskobystrickej továrne na farbenie, istenie a pranie bielizne?
viac
20.07.2020
Zberateľov poteší suvenírová bankovka s motívom Medeného hámra
Práca v Medenom hámri, kde sa vykúvali rôzne polotovary a predmety dennej potreby, sa stala námetom suvenírovej bankovky, ktorej predaj spustia tento týždeň v Banskej Bystrici.
viac
21.10.2021
Pokračuje 2. kolo stretnutí s občanmi k projektom zelených sídlisk
Po prvom kole diskusií k revitalizácii vnútroblokov v siedmich častiach mesta Banská Bystrica pokračuje samospráva ďalšími verejnými stretnutiami s obyvateľmi.
viac
14.09.2023
Na UMB v B. Bystrici vznikne nová fakulta telesnej výchovy, športu a zdravia
Na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici bude od 1. januára budúceho roka pôsobiť nová fakulta telesnej výchovy, športu a zdravia. Vznikne rozdelením Filozofickej fakulty UMB.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %