Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
21.10.2021 04:45

Pokračuje 2. kolo stretnutí s občanmi k projektom zelených sídlisk


Snímka zdroj: Bystricoviny


Po prvom kole diskusií k revitalizácii vnútroblokov v siedmich častiach mesta Banská Bystrica pokračuje samospráva ďalšími verejnými stretnutiami s obyvateľmi.


Druhé kolo k projektom zelených sídlisk, respektíve zelených oáz, sa začína 21. októbra a potrvá do 2. novembra. Vzhľadom na epidemickú situáciu a obmedzené kapacity budú všetky plánované stretnutia organizované v režime OTP. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.       

„Na základe všetkých zosumarizovaných podnetov od občanov na nich zamestnanci oddelenia územného plánovania a architekta mesta magistrátu predstavia návrh programu v grafickom prevedení. Ľudia si tak budú môcť za účasti odborníkov finálne odsúhlasiť, čo by malo v budúcnosti v okolí ich domovov pribudnúť, aby sa im žilo lepšie,“ konštatovala Marhefková s tým, že výsledný dokument poslúži ako podklad pre ďalšiu projektovú prípravu.       

„Je pre nás dôležité nájsť spoločnú predstavu o využití okolia ich obydlí so zavádzaním zelenej a modrej infraštruktúry s prihliadnutím na zmenu klímy. Práve zhoda je dôležitá pri ďalšom nastavovaní projektov zelených sídlisk a ďalšej projektovej prípravy,“ zdôraznil primátor Ján Nosko.       

V prípade zhoršujúcej sa epidemickej situácie sa verejné stretnutia uskutočnia online, o čom bude mesto obyvateľov informovať prostredníctvom lídrov, sociálnych sietí a na svojom webe. Všetky informácie o participatívnom procese sú zverejnené na stránke mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2021
Ako bude v budúcnosti vyzerať Námestie slobody, rozhodnú aj občania
Námestie slobody v Banskej Bystrici patrí k najväčším prestupným bodom verejnej mestskej hromadnej dopravy, ktorý ročne využije zhruba 1,2 milióna cestujúcich. Sú tam obchody, bytové domy či firemné budovy a parkoviská.
viac
20.05.2021
Záujem o otvorené vládnutie a veci verejné medzi občanmi rastie
Mesto Banská Bystrica sa ešte v minulom roku zapojilo do programu Partnerstva pre otvorené vládnutie (Open Government Partnership Local, tzv. OGP Local 2020) spolu s organizáciami – Interaktívnou školou urbanizmu a územného plánovania a organizáciou Dialogue Centre.
viac
14.01.2022
Do obnovy mestského parku sa majú šancu zapojiť všetci obyvatelia
Obľúbené miesto oddychu a relaxu mnohých obyvateľov mesta pod Urpínom – mestský park, kedysi Leninov, má šancu na obnovu, do ktorej sa môžu zapojiť všetci Banskobystričania.
viac
09.06.2023
Enviroprehrešky môžeme už tri roky nahlasovať na Zelenú linku
Zelená linka Ministerstva životného prostredia SR funguje už tri roky. Na Svetový deň životného prostredia (5. júna) oslávila svoje narodeniny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %