Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.01.2019 10:42

Pod Tatrami štartuje piaty ročník festivalu Tatras Talent Cup


Ilustračný výrez plagátu


Pod Tatrami štartuje v pondelok piaty ročník finálneho umeleckého festivalu detí a mládeže pod názvom Tatras Talent Cup. Ten sa bude až do 14. januára konať v Poprade a okolí.


Informovala o tom hovorkyňa podujatia Katarína Rusnáková s tým, že akcie sa zúčastnia slovenskí finalisti festivalov Viva Talent Festival a Top Talent Festival s celoštátnou pôsobnosťou.     

„Originalitu festivalu ošperkujú aj medzinárodní účastníci z Ukrajiny a Ruska. Tento ročník sa po prvý raz bude realizovať aj výstava výtvarných prác Projektu Konfigurácia - Festivals Talent. Diváci si ju môžu pozrieť vo vstupnej hale veľkej zasadačky Mestského úradu v Poprade a tamojšieho domu kultúry. Uvidia tam vybrané práce z obdobia piatich rokov trvania tohto originálneho projektu,“ upozornila Rusnáková.       

Chýbať nebude ani súťaž v žánroch - hudba, spev a tanec, konkrétne v sobotu 12. januára. Jej výsledky oznámia v rámci programu Galashow v ten istý deň o 17. hodine v Dome kultúry Poprad. Vystúpia v nej účastníci festivalu a hostia. „Profesionálnym hosťom bude Monika Haasová, herečka, tanečníčka a mímka, ktorá debutovala vo filme Bambuľka ako hlavná postava. Diváci Galashow môžu vyhrať zaujímavé ceny,“ doplnila Rusnáková s tým, že zahraniční účastníci festivalu si pre návštevníkov pripravili aj workshop.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Kultúrne leto v Poprade bude trvať 88 dní
Kultúrne leto v Poprade bude aj tento rok bohaté, vystúpi na ňom 1000 účinkujúcich. Začína sa vo štvrtok 9. júna a potrvá do 4. septembra.
viac
22.08.2020
Otvorenie nového areálu plážového volejbalu v Prešove podporil prezident SOŠV
Loptu na exhibičný zápas v rámci prvého ročníka turnaja Beachvolley Cup 2020, ktorý sa v sobotu odohráva na novom, svojho druhu jedinom profesionálnom ihrisku plážového volejbalu v Prešove, nadhodil prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel.
viac
02.08.2022
Centrum ožije jubilejným 10. ročníkom festivalu Made in Slovakia
Centrum mesta Poprad opäť ožije festivalom Made in Slovakia. Jubilejný 10. ročník sa na Námestí sv. Egídia uskutoční od stredy 3. augusta do soboty 6. augusta.
viac
30.03.2023
Na životné prostredie či kultúru pôjde z programu Interreg 44 miliónov eur
Z programu cezhraničnej spolupráce Interreg NEXT vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR prvú výzvu. Na ochranu životného prostredia, kultúru, cestovný ruch a zdravotnú starostlivosť pôjde viac ako 44 miliónov eur. Informoval o tom odbor komunikácie MIRRI.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %