Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.02.2024 02:05

Ožďany: Obec dotáciu na telocvičňu nezískala, žiaci cvičia aj v kultúrnom dome


Snímka zdroj: Ožďany


Základnej škole v Ožďanoch v okrese Rimavská Sobota chýba od jej vzniku telocvičňa. Samospráva má pripravený projekt na výstavbu nových priestorov na športovanie, financie sa jej však zatiaľ získať nepodarilo.


Žiaci tak budú naďalej cvičiť vonku alebo v upravených priestoroch kultúrneho domu. Pre TASR to uviedol starosta obce Ján Matej.         

"Minulý rok bola vyhlásená výzva na modernizáciu škôl, kde hlavným bodom bola debarierizácia a rekonštrukcia školskej kuchyne, bolo však možné získať aj financie na telocvičňu," priblížil starosta. Ako dodal, v rámci projektu obec počítala s výstavbou novej telocvične, debarierizáciou školy i výstavbou dvoch výťahov, náklady odhadli približne na 1,2 milióna eur.         

Výzva na modernizáciu škôl však bola podľa starostu pre nedostatok financií zrušená. "Bolo nám však povedané, že ešte budú nejaké výzvy, kde budeme môcť tieto projekty využiť," skonštatoval Matej. Obec sa podľa jeho slov v rámci inej dotačnej schémy uchádzala aj o prostriedky na vybudovanie multifunkčného ihriska v areáli školy, zaradená však bola do zásobníka projektov.         

Základná škola s materskou školou v Ožďanoch s kapacitou pre 250 žiakov je plneorganizovanou školou s deviatimi ročníkmi. Postavená bola bez telocvične, žiaci tak športujú vonku alebo v upravených priestoroch starého kultúrneho domu, ktorý obec prerobila na improvizovanú telocvičňu.         

"Získali sme dotáciu 10.000 eur, z toho sme upravili podlahy. Je to postačujúce, v prípade nepriaznivého počasia majú žiaci kde cvičiť. Hneď vedľa toho máme vybudované multifunkčné ihrisko," priblížil Matej s tým, že samospráva sa bude v budúcnosti usilovať o získanie financií na výstavbu školskej telocvične.

 

 

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2018
Kostol sv. Jakuba bude obnovený z dotácií MK SR
Románsky kostol sv. Jakuba vo Štvrtku na Ostrove bude obnovený z dotácií Ministerstva kultúry SR v rámci programu Obnovme si svoj dom na rok 2018.
viac
11.01.2021
Aktuálne rozhodnutie ku školskému stravovaniu
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, aj na základe podnetu ZMOS, aktualizovalo rozhodnutie ministra školstva a s účinnosťou od 11. januára 2021 je možné poskytovať školské stravovanie aj pre deti, ktorým sa poskytuje celodenná starostlivosť v školských kluboch detí.
viac
01.08.2022
V obci pribudne nový amfiteáter, organizovať tu budú viaceré podujatia
V obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota pribudne nový amfiteáter i s oddychovou zónou. Samospráva naň získala dotáciu od Pôdohospodárskej platobnej agentúry, v nových exteriérových priestoroch plánuje organizovať viaceré podujatia. Uviedol to starosta obce Ján Matej.
viac
30.08.2023
Mesto bude môcť na obnovu domu kultúry čerpať takmer 3,8 milióna eur
Mesto Rimavská Sobota bude môcť čerpať takmer 3,8 milióna eur na komplexnú rekonštrukciu domu kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %