Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
19.07.2022 09:30

Oprava 76-ročného mosta v obci Okrúhle stála takmer 185 000 eur


Zrekonštruovaný most v obci Okrúhle. Snímka zdroj: (PSK).


Kompletnou rekonštrukciou prešiel v uplynulých dňoch 76-ročný most v obci Okrúhle v okrese Svidník.


Opravy si vyžiadali investíciu takmer 185 000 eur, ktorú financoval Prešovský samosprávny kraj (PSK) z vlastných zdrojov. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Na oporách mosta už boli podľa jej slov viditeľné vlhké škvrny, erózia betónu a odlupovanie. "Na vozovke sa nachádzali priečne trhliny a lokálne hrbole. Na rímsach došlo k rozpadu betónu, zábradlie bolo skorodované a nevhodne ukončené. Okolie mosta bolo zarastené vegetáciou a most mal nevyhovujúce šírkové usporiadanie. Aj preto sa rozhodla Správa a údržba ciest PSK pristúpiť k rozsiahlej oprave mosta," povedala Jeleňová.

Stavebné práce pozostávali z vyfrézovania vozovky, kompletnej demolácie mosta, taktiež sa urobili preložky inžinierskych sietí, zhotovili sa základové konštrukcie mosta, opory, nosná konštrukcia a prechodové oblasti mosta. Okrem toho došlo k vyčisteniu koryta, úprave terénu pod mostom a v jeho okolí, tiež k zriadeniu nového odvodnenia mosta.

"Zhotovili sa monolitické železobetónové rímsy, konštrukcie vozovky, obslužné prístupové schodiská pri oboch krajných oporách a urobila sa montáž bezpečnostných zariadení. Zrekonštruovala sa vozovka pred a za mostom a urobilo sa vodorovné a zvislé dopravné značenie," dodala Jeleňová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
26.10.2021
Prešovský kraj preinvestoval vo Veľkom Šariši vyše jeden milión eur
Vo Veľkom Šariši už majú dokončenú rekonštrukciu jediného mosta pre motoristov, ktorý spája oba brehy Torysy. Hotové sú už aj práce smerom na Medzany i Kanaš i na svetelnej križovatke. Prešovský samosprávny kraj tu preinvestoval celkovo 1,13 miliónov eur.
viac
19.04.2022
Kraj investuje do opravy mosta pred Raslavicami viac ako 330 000 eur
Celkovo 334 281 eur investuje do opravy mosta pred obcou Raslavice v Bardejovskom okrese Prešovský samosprávny kraj (PSK). Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) s rekonštrukciou mosta začala koncom marca.
viac
11.06.2022
Most v obci Jezersko sa rekonštruuje. PSK tu preinvestuje 200-tisíc eur
Prešovský samosprávny kraj aktuálne realizuje v rámci Kežmarského okresu viacero investičných akcií. Jednou z nich je aj rekonštrukcia 48-ročného mosta v obci Jezersko. Na opravu jeho zlého stavebno-technického stavu z vlastného rozpočtu preinvestuje takmer 200-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %