Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
19.04.2022 08:25

Kraj investuje do opravy mosta pred Raslavicami viac ako 330 000 eur


Ilustračná snímka.


Celkovo 334 281 eur investuje do opravy mosta pred obcou Raslavice v Bardejovskom okrese Prešovský samosprávny kraj (PSK). Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) s rekonštrukciou mosta začala koncom marca.


Ako informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, stavebné práce by mali byť ukončené do konca roka 2022.

Dôvodom opravy mosta je jeho nefunkčná izolácia a s tým súvisiace zatekanie vody do nosnej konštrukcie objektu, ako aj jeho rozpadávajúce sa betónové rímsy. Má tiež skorodované zábradlie, nefunkčné podpovrchové mostné závery a chýbajú tu odvodňovače.

"Na moste budú odstránené zistené poruchy, a to prostredníctvom jeho celkovej rekonštrukcie, ako aj opravy priľahlej cestnej komunikácie. Vykoná sa sanácia základov mosta, zhotovia zaisťovacie prahy a kamenná dlažba koryta toku a most sa rozšíri," priblížila Jeleňová s tým, že po rekonštrukcii sa okrem iného zvýši i bezpečnosť a plynulosť cestnej dopravy v danom úseku cesty.

Počas rekonštrukcie platia v danom úseku dopravné obmedzenia v podobe čiastočnej uzávery cesty. "Doprava, ktorá je obojsmerne vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu, je regulovaná prenosným dopravným značením. Účastníci cestnej premávky tu musia počítať aj so zníženou povolenou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu," dodala Jeleňová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2022
Oprava 76-ročného mosta v obci Okrúhle stála takmer 185 000 eur
Kompletnou rekonštrukciou prešiel v uplynulých dňoch 76-ročný most v obci Okrúhle v okrese Svidník.
viac
31.10.2022
PSK modernizuje dva mosty a šesť kilometrov ciest v okrese Sabinov
Prešovský samosprávny kraj (PSK) modernizuje ďalšie cesty a mosty aj v okrese Sabinov. Pri Sabinove sa zároveň rieši problém na úseku s nedostatočným odvodnením.
viac
15.04.2023
Kraj spustil modernizáciu 65-ročného mosta pred Jalovou
Most z roku 1958 vedúci cez potok pred obcou Jalová dostane nový šat. V rámci naplánovaných prác sa zrekonštruuje samotné mostné teleso, ako aj predmetná cesta, kde dôjde k rozšíreniu jazdného pruhu.
viac
28.08.2023
V Raslaviciach prešiel opravou most aj časť vozovky za viac ako 214 600 eur
Poškodená lávka na moste v Raslaviciach v okrese Bardejov je zrekonštruovaná. Opravené sú tu aj dva cestné úseky, ktoré boli značne poznačené trhlinami a nerovnosťami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %