Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.11.2019 05:55

Obnova strednej odbornej školy dokončená


Snímka: (bsk)


Študenti župnej Strednej odbornej školy na Hliníckej ulici v Bratislave využívajú od aktuálneho školského roka modernizované priestory Centra odborného vzdelávania a prípravy (ďalej len „COVP“) v oblasti informačných technológií.


Bratislavský samosprávny kraj vďaka investícií z Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020 zabezpečuje zvýšenú atraktivitu odborného vzdelávania pre žiakov COVP. Súčasťou projektu je aj inštalácia špičkového materiálno-technického vybavenia, ktorého obstaranie práve prebieha a dodané bude v priebehu budúceho roka.  Celkové náklady rekonštrukcie ako aj vybavenia priestorov dosiahnu takmer 1 600 000 eur.

„Súčasťou modernejších priestorov bolo aj vzájomné logickejšie prepojenie priestorov tak, aby ich mohli študenti plnohodnotne využívať a absolvovať prax v prostredí porovnateľným so súkromným sektorom s možnosťou následného zapojenia žiakov do vyučovania priamo u zamestnávateľa. Cieľom je aj zatraktívniť školu, štúdium a zabezpečiť väčšiemu počtu žiakov prístup k novým moderným priestorom praktického vyučovania,“ povedal Juraj Droba, bratislavský župan.

V rámci projektu išlo o komplexnú rekonštrukciu objektov budovy školy a kuchyne s jedálňou, ktoré sa začali v máji 2018 a boli ukončené máji 2019. Stavebné práce budovy školy zahŕňali zateplenie obvodového plášťa a strechy, kompletnú obnovu podláh, rekonštrukciu inžinierskych sietí, úpravu stien a stropov, rekonštrukciu sociálnych zariadení a vybúranie priečok na 1. a 4. poschodí, kde vznikol spoločenský priestor, ktorý slúži ako oddychová miestnosť s prístupom na internet. Vďaka stavebným prácam bol zabezpečený bezbariérový prístup priestorov pre osoby so zdravotným znevýhodnením. V obnovených odborných učebniach bude umiestnené nové materiálno – technické vybavenie ako CNC frézka, CNC sústruh, interaktívny projektor, digitálny osciloskop, laboratórne stoly a vybavené bude nové digitálne jazykové laboratórium.

V budove kuchyne s jedálňou bola zrekonštruovaná kanalizácia, elektroinštalácia, osvetlenie, vymenený keramický obklad a dlažba, upravené stropy, osadený malý nákladný výťah a lapač tuku. Okrem toho bola kuchyňa vybavená novým profesionálnym zariadením ako univerzálny robot, plynový varný kotol, plynová výklopná panvica, plynový sporák, konvektomat a priebežná umývačka riadu.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2018
Stredná odborná škola získala viac ako 654-tis. eur na modernizáciu
Stredná odborná škola v Holíči (okres Skalica) získala na modernizáciu vyučovania 654-tis. eur. Škola bola úspešná v projekte v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Projekt sa bude realizovať do konca roku 2018.
viac
08.11.2018
Škola s praxou je realitou
Stredná odborná škola pedagogická na Bullovej v bratislavskej Dúbravke, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, už môže na prax využívať materskú školu priamo vo svojich priestoroch.
viac
08.01.2019
BSK: Dni otvorených dverí pokračujú
Po novom roku a skončení zimných prázdnin žiaci opäť zasadli do školských lavíc. Zároveň pokračuje séria dní otvorených dverí.
viac
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %