Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.03.2019 11:35

Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov


Bratislavský samosprávny kraj - logo


Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.


  „Rozhodli sme sa pre takýto krok ako prvá župa a spolu hľadáme až 13 stážistov, ktorí budú stážovať na piatich odboroch, plus v kancelárii predsedu a na Útvare riaditeľa úradu. Našim zámerom je viac vtiahnuť mladých ľudí do verejného sektoru, zvýšiť ich záujem o túto prácu a rozšíriť im obzory o tom, čo všetko úrad robí a v akých oblastiach. Študenti tak môžu získať nové zručnosti a prax a možno niektorí zistia, že našli svoje budúce uplatnenie sa,“ ozrejmil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Bratislavská župa je prvým samosprávnym krajom na Slovensku, ktorý otvára svoje brány študentom. Župa hľadá stážistov na obdobie 4-5 mesiacov na odbory zdravotníctva, sociálnych vecí, školstva, mládeže a športu, cestovného ruchu a kultúry, financií, ďalej na Útvar riaditeľa úradu a do Kancelárie predsedu. Svoj životopis a motivačný list treba poslať do piatkového poludnia, teda do 22.3.2019 do 12:00. Termín nástupu je 1. apríl 2019. Študenti si môžu zarobiť 3 eurá na hodinu, odpracovať môžu však maximálne 60 hodín. Úspešní uchádzači budú informovaní telefonicky najneskôr 26. marca 2019.

Podmienkou je byť študentom strednej školy alebo študentom 2. až 4. ročníka vysokej školy. Životopis a motivačný list treba je potrebné poslať na príslušnú adresu oblasti, kam chce ísť študent stážovať.

Kancelária predsedu – peter.olah@region-bsk.sk

Útvar riaditeľa úradu – sekretariat.riaditela@region-bsk.sk

Odbor financií – zuzana.kadnarova@region-bsk.sk

Odbor cestovného ruchu a kultúry – maria.kundratova@region-bsk.sk

Odbor školstva, mládeže a športu – simona.novanska@region-bsk.sk

Odbor sociálnych vecí – marica.sikova@region-bsk.sk

Odbor zdravotníctva – jana.jezikova@region-bsk.sk

 Viac informácií v priloženej grafike.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Problémy v postojoch mladých ľudí k demokracii nepodceňujeme
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, realizovala v mesiacoch november a december pilotný projekt „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš.“ Cieľom projektu, prostredníctvom inovatívnych metód vzdelávania, bol rozvoj demokratického občianstva žiakov stredných škôl.
viac
28.03.2019
BSK: Kraj opäť odmeňuje učiteľov
Presne 3 408 zamestnancov župných škôl už zajtra pri príležitosti Dňa učiteľov dostane poďakovanie a ocenenie za svoju prácu. Každý pedagogický aj nepedagogický zamestnanec župnej školy dostane 100 eurovú odmenu podľa výšky svojho úväzku.
viac
05.04.2019
Prihlášky na stredné školy do 10. apríla
Do 10. apríla sa tohtoroční deviataci musia rozhodnúť, akú strednú školu si vyberú pre svoje ďalšie štúdium. Na nových stredoškolákov je pripravených aj 75 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja.
viac
15.05.2019
BSK: Noc múzeí a galérií 2019
V sobotu 18. mája 2019 sa múzeá a galérie v Európe opäť otvoria návštevníkom s pestrou programovou ponukou v netradičnom čase. Už po pätnásty raz v histórii podujatia patrí tretia májová sobota Noci múzeí a galérií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %