Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
29.12.2017 04:28

Obec Krakovce bude čoskoro sebestačná v oblasti nakladania s odpadmi


Ilustračná snímka: (tasr).


Obec Kvakovce vo Vranovskom okrese bude čoskoro sebestačná v oblasti nakladania s odpadmi. Uspela s projektom zvýšenia kapacity triedeného zberu a získala nenávratný finančný príspevok (NFP).


Ako informoval starosta Radovan Kapraľ, obec v rámci projektu zakúpila 12 veľkokapacitných kontajnerov a 100 kontajnerov na biologický odpad. Umiestnené budú v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá, ktorú obec spravuje, ale aj priamo v Kvakovciach. Pribudnúť by mala ešte v tomto roku aj ďalšia technika, napríklad nový traktor, vlečka či nakladač. "Myslím si, že to prispeje k lepšiemu hospodáreniu a spracovaniu odpadov," doplnil.       

Podľa jeho ďalších slov mala totiž obec v tejto oblasti veľké problémy. "Hromadilo sa množstvo odpadu, ktorý sme len ťažko spracovávali, niekedy aj subdodávkami, lebo sme nemali potrebnú techniku," vysvetlil s tým, že teraz už budú plne sebestační aj v rekreačnej oblasti. Kontajnery poputujú podľa Kapraľa na svoje miesto hneď, ako to počasie umožní, tiež musia mať k dispozícii potrebnú techniku na presun.       

Finančný náklad projektu predstavuje podľa starostu sumu približne 380 000 eur. Poskytovateľom dotácie je Ministerstvo životného prostredia SR. Spolufinancovanie obce je vo výške päť percent.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2016
Nové financovanie zberu a odvozu triedeného odpadu sa zabieha
Systém rozšírenej zodpovednosti výrobcov, ktorý odštartoval 1. júla, napreduje, potrebuje však „utriasť“ a zabehnúť sa.
viac
25.11.2016
Nadišiel už na Slovensku čas podzemných kontajnerov?
„Pri praktickom riešení problémov s odpadmi zaostáva Slovensko za Českom o približne 20 rokov,“ konštatuje riaditeľka Organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI-PAK Hana Nováková.
viac
09.03.2017
O zálohovaní plastových fliaš a plechoviek envirorezort neuvažuje
Veľká Británia, podobne ako pred ňou aj jednotlivé štáty EÚ, vášnivo diskutuje o zálohovaní plastových fliaš a plechoviek. Ako túto diskusiu vníma Ministerstvo životného prostredia SR?
viac
12.12.2017
MŽP vyhlásilo výzvu zameranú na triedený zber
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo výzvu pre najmenej rozvinuté okresy so zameraním na triedený zber. K dispozícii je pre nich 25 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %