Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
10.02.2024 03:05

Občania, združenia a neziskové organizácie si môžu adoptovať zeleň


Ilustračná snímka - mesto Trenčín


Aktívni občania, dobrovoľníci, občianske združenia a neziskové organizácie si môžu v Trenčíne adoptovať zeleň. Informovala o tom Ingrid Kuľhová z útvaru územného plánovania trenčianskej radnice.


Program Adopcia zelene podľa nej umožňuje využiť záujem a tvorivý potenciál ľudí, ktorí chcú participovať na starostlivosti o verejnú zeleň a verejné priestranstvá v meste. "Záleží im na kvalite prostredia, v ktorom žijú a majú chuť a možnosť venovať mu svoj čas," uviedla s tým, že žiadosť nájdu na webovej stránke mesta.         

Záujemcovia si môžu adoptovať napríklad malé plochy zelene v blízkosti obytných budov, domov, prídomovej zelene, plochy predzáhradiek či vnútroblokov. "Musia byť verejne prístupné. Jednou z podmienok adopcie je, že plocha zelene musí byť vo vlastníctve, užívaní alebo správe mesta Trenčín. Aktuálne sú ´adoptované´ štyri pozemky, tri na najväčšom mestskom sídlisku Juh, jeden na Soblahovskej ulici," dodala Kuľhová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2019
Mesto Trenčín dostane na revitalizáciu parku a na zeleň viac ako 600-tis. eur
Viac ako 600-tis. eur z eurofondov a štátneho rozpočtu dostane mesto Trenčín na revitalizáciu parku Úspech a na zeleň vo vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Rozhodlo o tom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program.
viac
27.04.2021
Nová Baňa skúša obnoviť staré zastávky ich adopciou aktívnym občanom
Projektom Adoptuj si svoju zástavku chce mesto Nová Baňa vyzvať obyvateľov na zveľadenie verejných priestorov, na ktorých obnovu aktuálne nemá samospráva dostatok finančných prostriedkov.
viac
10.06.2021
Petržalka spustila program adopcie zelene
Bratislavská Petržalka spustila program adopcie zelene. Obyvateľom pomôže participovať na skrášľovaní svojho okolia. Program tiež prináša jasnejšie pravidlá pri výsadbe zelene.
viac
21.09.2022
Trenčania si môžu verejnú zeleň adoptovať, prípadne na ňu prispieť finančne
Na skrášlení verejnej zelene v Trenčíne sa môže podieľať verejnosť. Môžu si verejnú zeleň adoptovať, prípadne sa zapojiť do programu Garant verejnej zelene. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %