Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.12.2022 02:25

O stromoch v Starom Meste budú vedieť občania vďaka QR kódom viac


Snímka zdroj: (Bratislava- Staré Mesto).


O vybraných stromoch v bratislavskom Starom Meste budú vedieť obyvatelia viac. Umožnia im to nové štítky s QR kódmi, ktoré odborníci v týchto dňoch na niektoré dreviny bezpečne upevňujú.


Špeciálne kódy budú nápomocné aj pri komunikácii občanov smerom k miestnemu úradu v prípade, ak nebude s daným stromov niečo v poriadku. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

"Špeciálne kódy po načítaní v mobilnej aplikácii poskytnú informácie o strome a jeho starostlivosti, zároveň poslúžia aj ako komunikačný kanál smerom k nám. Môžete nechať odkaz, upozorniť nás napríklad, keď niečo so stromom nie je v poriadku," približuje samospráva.

Mestská časť ubezpečuje, že spôsob upevnenia štítkov stromom neškodí. Poukazuje na to, že táto forma označovania stromov je bežná v mnohých metropolách. Podobný systém označovania stromov využíva napríklad mesto New York či Hongkong.

Zavádzanie štítkov s QR kódmi sú spolu s mapou zelene dokumentom starostlivosti o zeleň a mapovou aplikáciou Ochrana drevín - správne konania výsledkom projektu Digital Village. Mestská časť ho realizuje v rámci programu slovensko-rakúskej cezhraničnej spolupráce. Mapa zelene ponúka prehľadnú informáciu o drevinách v správe mestskej časti, a to ich druhovej skladbe i stave. Pre potreby spracovania dokumentu starostlivosti boli dreviny zmapované vo vegetačnom období 2022.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2019
O záhony pred historickou budovou SND sa bude päť rokov starať hotel Carlton
Hotel Carlton si adoptoval staromestskú zeleň. V rámci projektu Staré Mesto sa zaviazal počas piatich rokoch starať sa o kvetinovú výzdobu v parčíku pred historickou budovou Slovenského národného divadla.
viac
01.02.2020
V zariadení opatrovateľskej starostlivosti pre seniorov vykvitnú kvety a stromy
V centre Zariadenia opatrovateľskej starostlivosti (ZOS) pre seniorov na Dobšinského ulici pribudne park s ovocnými stromami, kvetinovými záhonmi a lavičkami. Súčasťou bude aj komunitná záhradka na pestovanie zeleniny či bezbariérová trasa na prechádzky.
viac
05.05.2021
Medickú záhradu v Starom Meste čaká revitalizácia
Medickú záhradu, národnú kultúrnu pamiatku, v bratislavskom Starom Meste čaká revitalizácia. Mestská časť poukazuje na to, že za posledných 20 rokov sa v tomto mestskom parku vykonali len tzv. kozmetické úpravy. Počas prác bude záhrada naďalej prístupná verejnosti, avšak s miernymi obmedzeniami.
viac
16.06.2022
Staré Mesto pracuje na evidencii súkromných pozemkov pre nové stromy
Bratislavské Staré Mesto pracuje na evidencii súkromných pozemkov, na ktorých by bolo možné realizovať náhradnú výsadbu. Mestská časť totiž priznáva, že na jej území absentuje dostatok vhodných verejných pozemkov, ktoré by sa na to dali využiť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %