Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.01.2024 10:05

Niektoré trate pre bežkárkov v okolí B. Bystrice plánujú upraviť v noci


Ilustračná snímka ZAaRES


Premenlivé počasie poznačené dažďom i silným vetrom ovplyvnilo pred víkendom kvalitu bežkárskych tratí v horách v okolí Banskej Bystrice.


Ako v piatok na sociálnej sieti informovala mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), v Kremnických vrchoch sú pre bežkárov upravené trate na hrebeni Skalka - Tri kríže s napojením na Králickú zvážnicu.         

"Túto noc chceme upraviť trate Králiky - Chata nad Tajovom, Králiky - Kordícka zvážnica - Kordíky, Králiky - Skalka a Králiky - Hostinec, kde sú stále veľmi dobré podmienky," uviedol ZAaRES.         

V Starohorských vrchoch na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi pribudlo od minulého víkendu asi dva centimetre snehu a ďalší sa očakáva v najbližších hodinách.         

"Trate sú po vetre znečistené a podmienky aktuálne obmedzené. Ratrak Park Snow Donovaly plánuje úpravu po Krám. Náš skúter vyrazí na okruh okolo Jelenskej skaly v sobotu (27. 1.) ráno a postará sa o nový sneh, ktorý by mal v noci napadnúť. Môžu to však ohroziť popadané stromy po víchrici," upozornil ZAaRES.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2018
Začína sa Startup Weekend, tri dni nápadov, skúseností i zábavy
Na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela sa v piatok (23.2.) začína 2. ročník svetoznámeho podujatia Startup Weekend Banská Bystrica. Všetci jeho nadšenci sa môžu tešiť na tri dni zábavy, pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi.
viac
28.01.2023
ZAaRES pred víkendom opäť upravil bežecké trate v okolí B. Bystrice
Bežkári majú možnosť aj počas tohto víkendu zalyžovať si v okolí Banskej Bystrice. Ako informovali Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica, ktoré sa starajú o viac než 75 kilometrov bežkárskych trás, s prechodným oteplením ich povrch tvrdol a miestami sú zľadovatené.
viac
17.10.2023
Banská Bystrica má príručku o sociálnych službách v meste a okolí
Samospráva Banskej Bystrice pripravila príručku o sociálnych službách v meste a okolí. Pomôcka prináša základné informácie o možnostiach pomoci, ktoré má mesto. Zároveň uvádza aj to, kto a kde tieto služby poskytuje a pre koho sú určené.
viac
12.01.2024
Bežkári si na pláži už nezalyžujú, zasnežili aspoň kopec pre deti
Bežkári si na mestskom okruhu v Banskej Bystrici už túto zimu nezalyžujú, ale na plážovom kúpalisku si od soboty (13. 1.) prídu na svoje aspoň deti. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %