Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.03.2021 03:48

Názov pre novú cyklolávku navrhnú obyvatelia


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra spustilo v piatok výzvu, ktorej výsledkom by mali byť návrhy na pomenovanie novej cyklolávky spájajúcej Wilsonovo nábrežie s Nábrežím mládeže v Nitre.


Samospráva žiada obyvateľov, aby pomohli vymyslieť, ako by sa mala volať nová cyklolávka pod Kalváriou. „Komisia návrhy posúdi a vyberie päť najlepších názvov, o ktorých bude hlasovať verejnosť. Rozhodujúce slovo budú mať poslanci mestského zastupiteľstva,” informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Návrhy môžu záujemcovia poslať do konca marca na e-mail cyklolavka@nitra.sk, ktorý bol zriadený špeciálne pri tejto príležitosti. Návrh by mal obsahovať názov cyklolávky spolu so stručným zdôvodnením. Názov môže vyjadrovať napríklad príslušnosť k lokalite alebo odkazovať na osobnosť nitrianskeho významu.

Nová cyklolávka meria takmer 50 metrov. Dokončená bude v marci, verejnosť ju začne používať o niekoľko týždňov neskôr. Náklady na jej vybudovanie dosiahli 1 366 707 eur, väčšinu sumy pokryli eurofondy. Dotácia z IROP-u predstavovala 1 298 372 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2017
Popradská radnica si pri výbere veže nechá poradiť aj verejnosťou
Odborná komisia určila víťaza architektonickej súťaže návrhov vyhliadkovej veže na Zámčisku. Popradská radnica chce však poznať aj názor širokej verejnosti. Preto sa rozhodla všetkých 42 návrhov sprístupniť v rámci výstavy, ktorú otvorili v utorok (10. 1.) vo vestibule mestského úradu.
viac
26.06.2020
Obyvatelia navrhnú názov česko-slovenskej lávky
Slovenské Kopčany a české Mikulčice spája od októbra minulého roka nový cyklistický most. Stavba svojou unikátnosťou zaujala aj komisiu v súťaži Stavba roka 2019. O jej oficiálnom názve rozhodnú občania.
viac
09.04.2021
O mene nového mosta cez rieku Nitra rozhodne hlasovanie na internete
Na výzvu nitrianskej radnice, aby ľudia navrhli meno novej cyklistickej lávky cez rieku Nitra, prišlo viac ako 200 návrhov. Komisia zložená z poslancov a zamestnancov mesta z nich napokon vybrala tri.
viac
15.08.2022
Obyvatelia mesta môžu rozhodnúť o podpore jednotlivých projektov
Obyvatelia Sniny majú možnosť sa zapojiť do rozvoja mesta prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Od pondelka radnica spustila hlasovanie a obyvatelia tak môžu rozhodnúť o tom, ktoré projekty budú finančne podporené. Radnica o tom informuje na svojej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %