Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.01.2023 11:00

Na trojkráľovom behu obcou sa zúčastnilo 113 dospelých bežcov a 63 detí


Muži, ženy a aj deti sa zúčastnili na piatkovom Trojkráľovom behu obcou Kriváň v Detvianskom okrese. FOTO TASR - Silvia Tannhauserová


Muži, ženy a aj deti sa zúčastnili na piatkovom Trojkráľovom behu obcou Kriváň v Detvianskom okrese. Ako TASR za organizátorov potvrdil Mário Chlebničan, dospelých bežcov bolo 113 a detí 63, čo je spolu 176 účastníkov.


Doplnil, že tento rok prišlo bežať obcou doteraz najviac účastníkov. "Počasie nám vyšlo, štvrtý ročník akcie organizovali krivánski dobrovoľní hasiči s obcou," spresnil.       

Ako prvý dobehol do cieľa 26-ročný bežec Matej zo Zvolenskej Slatiny. Spomenul, že trénuje v rámci detvianskeho športového klubu, ktorý združuje bežcov viacerých vekových kategórií. Poznamenal, že v piatok sa rozhodol podporiť obecné podujatie a do cieľa dobehol za necelých 30 minút. Na behu sa v piatok zúčastnila aj 33-ročná Eva z Detvy, ktorá je tiež súčasťou detvianskeho bežeckého športového klubu. V kategórii do 40 rokov sa umiestnila na prvom mieste. "Trať bola pekná, zadarmo však tá medaila nebola, kopec dal o sebe vedieť. Bola to vydarená akcia, v cieli nám chutili guláš a aj punč. Už sa tešíme na ďalší ročník," zhodnotila. Medailu si domov odniesla aj jej dvojročná dcéra Eva, ktorá bežala v kategórii do šesť rokov.       

Trať pre dospelých merala 8,1 kilometra, detská trať mala jeden kilometer.            

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2016
Tretia júnová sobota priniesla vo Fačkove tradičné športové podujatie
V obci Fačkov sa konal dvanásty ročník Behu do vrchu Kľak. Organizátori vyčlenili hneď niekoľko kategórií, preto sa mohol zapojiť ktorýkoľvek milovník tejto športovej disciplíny.
viac
08.12.2016
V obci Kriváň začali stavať tretiu nájomnú bytovku
Tretiu nájomnú bytovku začali nedávno stavať v Kriváni v okrese Detva. Najväčšia obec okresu s približne 1700 obyvateľmi už predtým postavila dve nájomné bytovky spolu s vyše 40 bytmi.
viac
12.05.2017
Siedmy ročník Birell BikeFestu 2017 klope na dvere
Posledný májový víkend bude už tradične v bikeparku Kálnica patriť najväčšiemu bicyklovému festivalu na Slovensku.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %