Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.04.2019 09:25

Na Trenčianskom robotickom dni si zmeralo sily rekordné množstvo súťažiacich


Ilustračná snímka (tsk)


Trenčiansky robotický deň patrí medzi už tradičné podujatia, ktoré sa snažia zvýšiť záujem mladých ľudí o technické a technologické vzdelanie. Každoročne navštívia krajské mesto desiatky tímov, ktoré v rôznych disciplínach predstavia vlastnoručne zostrojené roboty či iné automatické mechanizmy.


V poradí štrnásty ročník Trenčianskeho robotického dňa zaplnil vo štvrtok 4. apríla 2019 trenčianske výstavisko Expo center, a. s. zvedavými žiakmi základných škôl, ktorých už na prvý pohľad upútalo viac ako 180 prihlásených robotov. O organizáciu podujatia sa dlhodobo stará Stredná odborná škola (SOŠ) Pod Sokolicami v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorej riaditeľ potvrdil stúpajúci záujem nielen o súťaž, ale i o oblasť robotiky. „Od roku 2016, v ktorom bolo do súťaže prihlásených 94 robotov, stúpol ich počet až takmer dvojnásobne. V tomto roku súťaží 181 robotických mechanizmov, čo nás veľmi teší a verím, že v tomto trende bude Trenčiansky robotický deň pokračovať,“ povedal Ľuboš Chochlík, riaditeľ SOŠ Pod Sokolicami v Trenčíne.

Slávnostne otvoriť veľkolepé robotické podujatie a v mene trenčianskeho župana Jaroslava Bašku odovzdať Ceny predsedu TSK tým najlepším, prišla Ingrid Koščová, vedúca Oddelenia správy a riadenia škôl a školských zariadení Úradu TSK. „Je to súťaž, ktorá dáva priestor mladým ľuďom, aby mohli naplno ukázať svoju tvorivosť, nápady a myšlienky. Vďaka úzkej spolupráci s množstvom zúčastnených spoločností a vysokých škôl majú žiaci a študenti možnosť objavovať čaro a čoraz väčšiu potrebu odborného vzdelania,“ povedala Ingrid Koščová.

Záštitu nad medzinárodnou súťažou Trenčiansky robotický deň prevzal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Autor: (ts-tsk-Ľubomír Bobák)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2016
Trenčianski bezdomovci pestujú vianočné stromčeky pre osamelých seniorov
Trenčín 26. júla (TASR) – Trenčianski bezdomovci z Centra pre ľudí v núdzi na Nešporovej ulici v Trenčíne pestujú vianočné stromčeky pre osamelých seniorov, vyrábajú deky pre vozičkárov a onedlho by mali začať tkať koberce.
viac
04.11.2016
Trenčiansky hrad je opäť sprístupnený verejnosti aj cez týždeň
Od 29. októbra 2016 je Trenčiansky hrad opäť otvorený aj počas týždňa. Po necelom mesiaci vytrvalých prác sa robotníkom podarilo odstrániť kovovú konštrukciu spred vstupu na hrad.
viac
29.09.2018
Piaty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Stalo sa už peknou tradíciou, že v prvom októbrovom týždni Trenčianska župa na jeden deň umožní verejnosti nahliadnuť nielen do svojich priestorov, ale aj kompetencií samosprávy, v rámci ktorých vykonáva a zabezpečuje svoju činnosť, a to atraktívnou a zaujímavou formou.
viac
21.03.2024
V Trenčíne v sobotu na hodinu "zhasnú" mestská veža, Morový stĺp a dva kostoly
Do tohtoročnej Hodiny Zeme sa v sobotu 23. marca zapojí aj mesto Trenčín. O 20.30 h vypnú nasvietenie mestskej veže, Morového stĺpa, piaristického Kostola sv. Františka Xaverského a farského Kostola Narodenia Panny Márie na Mariánskom námestí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %