Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.05.2017 03:49

Na projekty oživenia okolia Dunaja poputuje vyše 55 000 eur


Malý Dunaj.


Na podporu projektov na kultivovanie a oživenie prostredia Dunaja a Malého Dunaja poputuje z Dunajského fondu vyše 55 000 eur. Peniaze v rámci druhej grantovej výzvy získalo osem projektov neziskových organizácií. Podporené budú aktivity od Bratislavy až po Komárno.


Medzi víťaznými projektmi je napríklad oprava móla pre vodákov v blízkosti sútoku Váhu a Dunaja v Komárne, vybudovanie drevených mól a odpočívadiel pre návštevníkov Malého Dunaja, vytvorenie cyklotrasy pri Malom Dunaji označením a prepojením existujúcich ciest popri toku či vytvorenie turistického sprievodcu do mobilných telefónov na báze GPS pre návštevníkov Dunaja v úseku medzi Devínom a Čunovom.      

Dunajský fond je nadačným programom Stredoeurópskej nadácie, ktorý vytvára platformu pre komunikáciu a hľadanie možností spolupráce pre zlepšovanie verejne prístupných priestranstiev a verejnej infraštruktúry okolo Dunaja. Druhá grantová výzva bola realizovaná s pomocou finančných darov od Nadácie VÚB/VÚB banky, spoločnosti Slovnaft, rodiny Kúšikovcov, Petra Kurhajca a nadácie Green Foundation.

Informácie poskytol Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Vyhlásili druhú grantovú výzvu Dunajského fondu
V rámci nadačného programu Dunajský fond vyhlásila 3. októbra 2016 Stredoeurópska nadácia druhé grantové kolo, ktoré je zamerané na oživovanie a skvalitňovanie verejných priestorov na Dunaji a Malom Dunaji. Informoval o tom Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.
viac
06.12.2016
Na žiadanie grantu z Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne
Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne. Neziskové organizácie môžu požiadať o podporu svojich projektov do 15. decembra.
viac
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
06.05.2021
Grant vo výške 80 000 eur podporí 12 projektov na rozvoj cyklodopravy
Nová regionálna cyklotrasa, nabíjacie stanice pre elektrobicykle, kilometre nového značenia aj bezplatná požičovňa bicyklov. I tieto projekty podporia z grantovej výzvy Ekoobec 2021, zameranej na rozvoj cyklodopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %