Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.10.2016 11:21

Vyhlásili druhú grantovú výzvu Dunajského fondu


Plávajúci vodný mlyn v Kolárove je jedinečná technická národná kultúrna pamiatka svojho druhu na Slovensku. Zakotvený je v prírodnom areáli na mŕtvom ramene Dunaja neďaleko Kolárova. Snímka zdroj: (st)


V rámci nadačného programu Dunajský fond vyhlásila 3. októbra 2016 Stredoeurópska nadácia druhé grantové kolo, ktoré je zamerané na oživovanie a skvalitňovanie verejných priestorov na Dunaji a Malom Dunaji. Informoval o tom Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.


V druhej grantovej výzve je k dispozícii suma na prerozdelenie v celkovej výške 45 000 eur, z čoho minimálne 9000 eur bude rozdelených na aktivity na Malom Dunaji. O podporu sa môžu uchádzať neziskové organizácie s projektmi, pokiaľ napĺňajú aspoň jeden z cieľov programu, a to bližší kontakt s riekou, bohatší život na rieke, vrátane prírodných hodnôt, plynulejší a príjemnejší pohyb pri a na rieke, spojenie prostredníctvom rieky so susedmi a ďalšími štátmi či sídelnými celkami.       

"Žiadosti je možné podávať do 15. decembra 2016. Podrobné podmienky a formuláre sú na webovej stránke Dunajského fondu www.dunajskyfond.sk. O podporu sa môžu uchádzať samostatné projekty, ako i ucelené čiastkové aktivity v rámci rozsiahlejších a dlhodobejších projektov," priblížila nadácia.      

Prijaté žiadosti bude hodnotiť odborná porota, ktorá sa skladá z členov Kruhu poradcov Dunajského fondu. Sú nimi osobnosti pôsobiace v oblastiach architektúry, urbanizmu, ochrany prírody, športovo-rekreačných aktivít na rieke a tvorby podujatí mestského a komunitného života. Konkrétnu výšku finančnej podpory vybraným projektom schváli Správna rada Stredoeurópskej nadácie. Výsledky grantovej výzvy budú zverejnené najneskôr 15. marca 2017 na webovej stránke.      

Vo svojej prvej grantovej výzve, ktorá bola vyhlásená v januári tohto roku, Dunajský fond rozdelil 26 908 eur šiestim projektom naprieč celým územím slovenského toku Dunaja i Malého Dunaja.       

Dunajský fond je nadačným programom Stredoeurópskej nadácie a je to nezisková platforma združujúca ľudí, zdroje a nápady v prospech oživovania, rozvíjania a ochrany verejných priestranstiev na území Dunaja a Malého Dunaja.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2016
Na žiadanie grantu z Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne
Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne. Neziskové organizácie môžu požiadať o podporu svojich projektov do 15. decembra.
viac
04.01.2017
Výzva na podporu športu a mládeže stále otvorená
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy  na podporu športu a mládeže pre rok 2017, je stále otvorená. Žiadatelia si tak ešte stále môžu podať žiadosť a prihlásiť sa o dotáciu do 11. januára 2017.
viac
10.02.2017
Košice vyčlenili viac financií na rozvoj kultúry
V grantovej výzve na podporu rozvoja kultúry pre rok 2017 pripravilo mesto Košice vyššiu čiastku ako po minulé roky – celkovo 250 000 eur.
viac
22.05.2017
Na projekty oživenia okolia Dunaja poputuje vyše 55 000 eur
Na podporu projektov na kultivovanie a oživenie prostredia Dunaja a Malého Dunaja poputuje z Dunajského fondu vyše 55 000 eur. Peniaze v rámci druhej grantovej výzvy získalo osem projektov neziskových organizácií. Podporené budú aktivity od Bratislavy až po Komárno.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %