Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
11.05.2023 11:40

Na prelome mája a júna by mohli montovať cyklomost ponad rieku Laborec


Snímka zdroj: (Mesto Humenné).


Na prelome mája a júna by mohli v Humennom montovať cyklomost ponad rieku Laborec. Informoval o tom na internetovej stránke mesta Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.


Nová lávka pre peších i cyklistov bude spájať Sídlisko pod Sokolejom ponad riečnu tepnu mesta s jeho centrálnou časťou. Uľahčí tiež prechod pre obyvateľov lokality Valaškovce alebo z obce Jasenov.

"Dĺžka premostenia bude 73,8 metra, celková dĺžka mosta je vymeraná na 87,5 metra a šírka lávky vrátane konštrukcie oblúkov 6,05 metra. Založenie mostovej konštrukcie bude realizované na betónových oporách a mikropilotových základoch," uviedol Škuba.

Ako povedal, práce na cyklolávke pokračujú dobrým tempom práve v tejto etape. Zabetónované sú základové pätky, viazané boli výstuže. Na brehu Laborca z Jasenovskej ulice bolo zrealizované betónovanie základovej konštrukcie mostných opôr. "Rovnaké opory aktuálne vznikajú pri zimnom štadióne," doplnil Škuba s tým, že po terénnych úpravách a spevnení okolitých plôch by na prelome mája a júna už mohla byť realitou montáž mostnej konštrukcie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Radnica prijíma návrhy na udelenie športových ocenení
Humenská radnica vyzýva na predkladanie návrhov na udelenie športových ocenení. Odovzdať je ich potrebné do 30. novembra tohto roka. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
11.05.2020
Humenné investuje do cyklochodníkov, vzniknúť má aj promenáda
Mesto Humenné začína s realizáciou rekonštrukcie cyklochodníka v úseku od Sninského železničného mosta po prečerpávaciu stanicu technologickej vody v lokalite pri Laborci.
viac
16.01.2023
Cyklomost cez rieku Laborec má byť hotový v novembri
Mesto Humenné buduje lávku pre peších a cyklistov cez rieku Laborec. Nový cyklomost bude spájať Sídlisko pod Sokolejom ponad riečnu tepnu mesta s jeho centrálnou časťou.
viac
10.07.2023
Výstavba cyklolávky pokračuje, mesto apeluje na zákaz vstupu
Práce na výstavbe cyklolávky cez rieku Laborec v Humennom pokračujú podľa harmonogramu. Ako mesto informuje na svojej webovej stránke, v týchto dňoch upevňujú tiahla. Radnica zároveň apeluje na verejnosť, aby dodržiavala zákaz vstupu na stavenisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %