Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.03.2024 01:55

Na konferencii ITAPA Healt & Care 2024 v Bešeňovej mal zastúpenie aj ZMOS


Snímka: zdroj ZMOS


V Bešeňovej v týchto dňoch prebieha dvojdňová konferencia ITAPA Healt & Care 2024, ktorá je rozdelená na dve veľké témy HEALTH a CARE.


HEALTH časť venovaná hlavne témam z oblasti zdravotníctva, inováciám v zdravotníctve,  legislatíve a novým zákonom, prístupu a možnostiam zdravotnej starostlivosti, poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ale aj výrobcom a distribútorom technologických noviniek v oblasti diagnostiky a terapie.

CARE časť je zasa venovaná najmä budúcnosti dlhodobej starostlivosti, inováciám v doliečovacej starostlivosti v nemocniciach, ošetrovateľským centrám a zariadeniam sociálnym služieb. Otvárajú sa témy  ako napríklad  súčasná slovenská legislatíva a financovanie, kto sú kľúčoví hráči siete poskytovateľov dlhodobej starostlivosti a ako zabezpečiť personálnu stabilitu. Osobitná časť je venovaná aj terénnej opatrovateľskej službe.

ZMOS na konferencii zastupuje odborná expertka Kancelárie ZMOS Mgr. Mária Chorváthová, ktorá v bloku venovanom práve Profesionálnej opatrovateľskej službe  v teréne diskutovala s ďalšími pozvanými hosťami o tom, či sú poskytovatelia opatrovateľskej služby otvorení zmenám a inováciám, aká je v súčasnosti kvalita tejto poskytovanej služby a aký je vlastne potenciál informačných technológií v zabezpečení terénnej starostlivosti.

S príkladom dobrej praxe a aj v diskusiách vystúpil tiež starosta obce Lenky, Marián Habovčík a podpredseda odbornej sekcie pri Rade ZMOS pre sociálne veci, ktorý prezentoval Agentúru Integrovanej starostlivosti v MR pri Slanej a jej prínos pre región a profesionálnu opatrovateľskú službu v teréne.

V druhom bloku sme sa tiež venovali neformálnemu opatrovaniu, legislatívnym zmenám v oblasti financovania sociálnych služieb a zapojenie nových informačno-komunikačných technológií, ktoré prenikajú aj do oblasti sociálnych služieb. Veľmi podnetná a prínosná konferencia.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.09.2020
V príprave IÚS je dôležitá dobrá spolupráca partnerov v území
V príprave Integrovaných územných stratégií je dôležitá dobrá spolupráca partnerov v území.
viac
03.11.2023
Kybernetická bezpečnosť: Ochrana hodnôt v digitálnom veku
Kybernetická bezpečnosť je ako ochranný štít, ktorý nám umožňuje pozerať sa s dôverou do budúcnosti digitálnej doby. Potrebujeme chrániť hodnoty a hodnotné digitálne aktíva v kybernetickom prostredí.
viac
21.11.2023
Predseda ZMOS Jozef Božik sa zúčastnil na konferencii Jesenná ITAPA 2023
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik bol hosťom najväčšej konferencie o digitalizácii a moderných technológiách na Slovensku Jesenná ITAPA 2023, ktorá sa 20. – 23. novembra 2023 koná v Bratislave.
viac
22.03.2024
Možnosť bezplatnej účasti na konferencii ITAPA CARE
Dávame do pozornosti možnosť zúčastniť sa bez poplatku na konferencii ITAPA CARE, ktorá sa uskutoční už budúci týždeň 26. marca 2024 (utorok) v Bešeňovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %