Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
31.08.2023 12:35

Most v Lipanoch je v havarijnom stave, čaká ho rekonštrukcia


Snímka zdroj: (tasr).


Most s lávkou pre peších cez Lipiansky potok na Sládkovičovej ulici v Lipanoch je v havarijnom stave. Ako informuje na sociálnej sieti mesto, ide o výsledok posúdenia jeho stavu statikom, ktorý vykonal diagnostiku mosta.


V najbližšom čase preto dôjde k uzatvoreniu lávky a k čiastočnému uzatvoreniu mosta, čo spôsobí zmeny v organizácii dopravy v danom mieste. Samospráva uvádza, že v rámci dopravných obmedzení zachovala možnosť prechodu pre peších v danom úseku. Most je podľa nej len jedným z mnohých mostov na Slovensku, ktoré sú v zlom alebo vo veľmi zlom stave. Takto charakterizovaných je vyše 40 percent všetkých mostov.

"Most prešiel do vlastníctva mesta po vybudovaní obchvatu a jeho stav zodpovedá dedičstvu dlhodobého zanedbávania jeho údržby," skonštatoval primátor mesta Vladimír Jánošík. Ako povedal, momentálne vypracovávajú projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu mosta a výstavbu novej lávky pre peších.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2020
Mesto zverejnilo výsledky súťaže na opravu ZŠ Strážnická
Mesto Skalica zverejnilo výsledky verejnej súťaže na podlimitnú zákazku s názvom Riešenie havarijnej situácie a zvýšenie energetickej účinnosti objektu telocvične ZŠ Strážnická v Skalici, o ktorú prejavilo záujem 11 subjektov. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku ÚVO.
viac
30.10.2020
Dom kultúry dostane nový strešný plášť za viac ako 70 000 eur
Handlovský dom kultúry dostane nový strešný plášť. Práce za viac ako 70 000 eur by mali vyriešiť havarijný stav strechy, ktorá spôsobovala problémy v interiéri najmä počas dažďov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
22.06.2021
KSK pre havarijný stav uzavrel most cez rieku Ondava pri obci Sirník
Košický samosprávny kraj (KSK) uzatvoril v pondelok v podvečerných hodinách most nad riekou Ondava pri obci Sirník v okrese Trebišov. Mostom v smere od mesta Veľké Kapušany a obce Oborín neprejdú vozidlá ani chodci. Dôvodom je jeho havarijný stav, informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
23.08.2021
Havarijný stav mostov bude čoraz viac zaťažovať verejné, ale aj rodinné rozpočty
Súčasný systém komplexnej opravy mostov je nastavený neúčinne. Nedostatočné financovanie modernizácie mostných objektov vedie k ďalšiemu zhoršovaniu ich stavu a dlhodobým uzávierkam ciest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %