Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.04.2019 10:40

Modernizácia školských kuchýň v Malackách


V školskej kuchyni - ilustračná snímka archív mesta


Po modernizácii jednotlivých pracovísk materskej školy sa mesto Malacky sústredí na školské kuchyne. V tejto oblasti sa v aktuálnom volebnom období plánuje preinvestovať viac ako 500-tisíc eur.


Podľa plánov by sa mala každý rok zrekonštruovať aspoň jedna kuchyňa. Prvých 40 tisíc eur pôjde do ZŠ Štúrova. Túto sumu ešte musia schváliť poslanci. „Hoci školské kuchyne nie sú príliš viditeľné, sú dôležité. Chceme zrekonštruovať ich priestory, vrátane výmeny inštalácií, vzduchotechniky, podláh či obkladov. Zároveň by sa malo modernizovať vybavenie a spotrebiče. Od budúceho roka by sme tiež radi začali s postupným zvyšovaním platov kuchárok a pomocného personálu,“ vymenúva primátor Juraj Říha.

V súvislosti s obedmi zadarmo dostane každá škola od mesta 5 tisíc eur na nákup drobného vybavenia svojich kuchýň.

 

Autor: -lp-


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2018
Obedy pre školákov zadarmo by mali byť od 1. januára 2019
Obedy pre všetkých žiakov základných škôl a posledných ročníkov materských škôl by mali byť zadarmo od 1. januára 2019. Uviedol to v utorok počas tlačovej konferencie predseda strany Smer-SD Robert Fico.
viac
25.04.2019
Obedy zadarmo nebudú všade grátis, upozornil na to hovorca ZMOS Michal Kaliňák
Zavedenie "obedov zadarmo" nebude celoplošne znamenať, že rodičia už za obedy svojich detí platiť nebudú. Hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák na to upozornil na štvrtkovej diskusii, ktorú zorganizovalo Centrum pre nezávislú a objektívnu žurnalistiku (CenPress).
viac
04.06.2019
Mesto začalo s rekonštrukciami školských kuchýň a jedální
Mesto Komárno začalo v týchto dňoch s rekonštrukciami kuchýň vo svojich základných školách (ZŠ). V priebehu nasledujúcich mesiacov má prejsť obnovou všetkých šesť školských jedální a kuchýň.
viac
17.07.2020
Dúfame, že vláda vykompenzuje peňažné výpadky samospráv
Prezident Únie miest Slovenska Richard Rybníček uviedol, že v prípade zavedenia bezplatnej mestskej hromadnej dopravy (MHD) vláda priamo vstupuje do originálnych kompetencií samospráv a zvyšuje im tak náklady.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %