Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.06.2019 08:05

Mesto začalo s rekonštrukciami školských kuchýň a jedální


Obnova školských kuchýň v Komárne začala. Snímka zdroj: Ahoj Komárno


Mesto Komárno začalo v týchto dňoch s rekonštrukciami kuchýň vo svojich základných školách (ZŠ). V priebehu nasledujúcich mesiacov má prejsť obnovou všetkých šesť školských jedální a kuchýň.


Ako prvé sa začali stavebné práce v ZŠ na Rozmarínovej ulici. V priestoroch niekdajšej výdajnej jedálne bude vybudovaná nová kuchyňa, ktorá má uspokojiť zvýšený počet stravníkov. „Práce sa od 3. júna začali aj v kuchyni v ZŠ na Pohraničnej ulici, neskôr sa začnú aj v ZŠ na Komenského ulici, na Ulici mieru, ulici Eötvösa a na Ulici práce. Stravovanie detí nebude obmedzené, pretože počas rekonštrukcie kuchýň budú obedy zabezpečené," informovala radnica.      

Podľa viceprimátora Ondreja Gajdáča sú komárňanské školské kuchyne značne zanedbané, pretože sa do nich dlho neinvestovalo. „Sú tam nedostatky, ktoré treba bezodkladne riešiť. Okrem modernizácie zariadenia kuchýň je v mnohých potrebná aj výmena vodoinštalácie, elektrických a plynových rozvodov. Okrem toho je potrebná rekonštrukcia kanalizácie a v niektorých školských jedálňach aj výmena vzduchotechniky. Po obnove by mali spĺňať všetky hygienické a technické požiadavky a potrebné normy," uviedol Gajdáč.       

Ako pripomenul, vedenie mesta počíta s tým, že po prázdninách budú čakať na žiakov úplne vynovené školské kuchyne. „Cieľom rekonštrukcie totiž nie je len náprava zanedbaného stavu školských kuchýň, ale aj zvýšenie ich celkovej kapacity a uspokojenie všetkých súčasných i budúcich stravníkov," dodal Gajdáč.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2019
Mesto pripravuje renováciu a modernizáciu školských kuchýň
Mesto Komárno pripravuje renováciu všetkých školských kuchýň v meste. V tohtoročnom mestskom rozpočte je na renováciu vyčlenených 300 000 eur, podľa odhadu vedenia mesta sa k tejto sume pridružia aj ďalšie výdavky.
viac
10.05.2019
Mesto poskytne školám špeciálnu podporu pri triedení odpadu
Mesto Komárno poskytne základným školám na území mesta špeciálnu podporu pri triedení odpadu. Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo z mestského rozpočtu 2000 eur na vytvorenie vhodných podmienok na triedenie odpadu na základných školách.
viac
09.09.2019
Mesto investovalo do školských kuchýň takmer jeden milión eur
Takmer jeden milión eur investovala komárňanská radnica do rekonštrukcie piatich školských kuchýň. Nová bola vybudovaná na Základnej škole (ZŠ) na Rozmarínovej ulici. V tomto školskom roku tak bude mať svoju kuchyňu každá škola.
viac
05.05.2021
Online semináre zamerané na prácu v školskej knižnici
Slovenská pedagogická knižnica, ako metodické centrum pre školské knižnice, v máji organizuje dva celoslovenské online semináre s cieľom poskytnúť cenné a aktuálne informácie, praktické skúsenosti a osvedčené postupy pri výkone odborných knižničných činností v školskej knižnici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %