Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.02.2022 10:40

Ministerstvo vnútra má v Spišskej Novej Vsi otvoriť klientske centrum


Ilustračná snímka.


V budove na Markušovskej ulici v meste Spišská Nová Ves, ktorú mal v správe Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, vznikne v poradí 65. klientske centrum ministerstva vnútra (MV).


Pre obyvateľov regiónu v ňom budú dostupné všetky agendy okresného úradu a tiež niektoré v gescii polície. Informoval o tom tlačový odbor MV SR.

"Po nevyhnutných stavebných úpravách by klientske centrum v Spišskej Novej Vsi mohlo poskytovať služby už v letných mesiacoch," informovalo ministerstvo s tým, že rekonštrukčné práce v budove, ktorú získalo od envirorezortu, budú financované v rámci projektu Podpora okresných úradov poskytujúcich integrované proklientsky orientované služby v menej rozvinutých regiónoch za účelom zlepšovania prístupu občanov k verejným službám.

"Teším sa, že aj Spišská Nová Ves sa konečne dostane do zoznamu okresov, ktoré majú svoje klientske centrum. Roky sa o tom hovorilo, ale až teraz sa myšlienku podarilo pretaviť do reality," vyjadrila sa prednostka miestneho okresného úradu Mária Dudžáková s tým, že v rámci policajnej agendy bude klientske centrum ponúkať služby evidencie vozidiel, vybavovania dokladov a tiež agendu zbraní a streliva.

V súlade s programovým vyhlásením vlády SR pokračuje MV SR v budovaní siete klientskych centier vo všetkých okresných mestách, v ktorých takéto centrum nie je zriadené. Zámerom je vytvoriť celkom 78 klientskych centier.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2020
Klientske centrá od stredy v plnej prevádzke
Od zajtra 20. 5.2020 budú klientske centrá a kontaktné pracoviská MVSR v plnej prevádzke. Na základe priaznivého vývoja epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky dochádza k uvoľňovaniu opatrení, ktoré boli zavedené pre epidémiu COVID-19.
viac
02.11.2020
Pracoviská MV SR sú od pondelka 2. novembra opäť prístupné verejnosti
Ministerstvo vnútra po niekoľkých dňoch otvára svoje kontaktné pracoviská.
viac
17.04.2021
Spišskonovoveská zoo privíta prvých návštevníkov už 20. apríla
Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi v súvislosti s uvoľňovaním protipandemických opatrení otvorí svoje brány pre návštevníkov už najbližší utorok (20. 4.) Uviedol to pre TASR riaditeľ zoo Karol Dzurik s tým, že pôvodne sa mala sezóna začať 1. apríla.
viac
28.02.2023
V novom klientskom centre vybavili už viac ako 47 000 ľudí
V nových priestoroch Klientskeho centra v Spišskej Novej Vsi vybavili od júna minulého roka už viac ako 47 000 klientov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %