Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.06.2018 10:30

Michal Sýkora: Podpora cestovného ruchu pomáha regiónom


Ilustračná snímka: archív


Združenie miest a obcí Slovenska víta aktivity zamerané na podporu cestovného ruchu. Predseda združenia Michal Sýkora v nich vidí konkrétnu podporu miestnej ekonomiky aj regionálnej prezentácie.


„Cestovný ruch patrí medzi najdynamickejšie oblasti hospodárstva. Od jeho podpory závisí tvorba pracovných miest v službách, silnejšia miestna ekonomika a napokon aj úspešný rozvoj a prezentácia našich miest, obcí a regiónov. Preto oceňujem avizované zmeny vo vzťahu k cestovnému ruchu,“ uviedol Michal Sýkora po včerajšom rokovaní u predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka. Predseda ZMOS ocenil návrhy predsedu NR SR, ktoré vníma ako potrebné k systematickej podpore cestovného ruchu. ZMOS sa dlhodobo venuje podpore cestovného ruchu, stál pri zrode zákona o cestovnom ruchu, vytvorení oblastných a krajských organizácií ako systémového nástroja zo strany miest a obcí, štátu a podnikateľov. Budeme sa podieľať aj na presadení ďalších požiadaviek, najmä zvýšenia finančných prostriedkov na podporu aktivít oblastných organizácií cestovného ruchu.

„Slovensko má prírodné krásy, atraktívne historické dedičstvo a takmer 2, 2 milióna našich obyvateľov žije v prihraničných regiónoch. To znamená, že cestovný ruch dokáže pomôcť aj v oblastiach výrazne vzdialených od krajských miest či Bratislavy,“ priblížil Michal Sýkora.

Združenie miest a obcí Slovenska bude podľa jeho slov aktívne pri riešení problematiky cestovného ruchu, aj pri pripravovanej konferencii, ako aj v podpore počas legislatívneho procesu, ktorého súčasťou sa stanú navrhované zmeny smerujúce k podpore cestovného ruchu.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník rady expertov


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2020
Mesto zakladá vlastnú OOCR Štúrovo-Parkan
Mestské zastupiteľstvo v Štúrove na utorkovom zasadnutí schválilo návrh založenia vlastnej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Štúrovo-Parkan. Zakladajúcimi členmi budú mesto Štúrovo a mestský podnik Vadaš.
viac
02.06.2021
Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu
Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.
viac
03.11.2021
Stále je možné žiadať o pomoc v cestovnom ruchu a gastre
Ministerstvo dopravy a výstavby SR v rámci schém pomoci v cestovnom ruchu a gastre vyplatilo dodnes už viac ako 120 miliónov eur približne 14-tisíc podnikateľom. Pomoc vo forme priamych grantov naďalej pokračuje, rezort momentálne analyzuje spôsoby, ako pomôcť podnikateľom aj v jesenných mesiacoch.
viac
14.01.2023
Zasadala Sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS
Na štvrtkovom rokovaní Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS, ktoré sa konalo v Dudinciach, bolo prijatých niekoľko uznesení k cestovnému ruchu a regionálnemu rozvoju v území. Témou rokovania boli aj eurofondy a plán obnovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %