Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
20.11.2020 08:15

Mesto získalo ocenenie Senior Friendly


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra sa pripojilo k samosprávam, ktoré boli ocenené za pomoc a starostlivosť preukazovanú seniorom. Najvyššie ocenenie, ktorým je plaketa Senior Friendly, získali okrem Nitry aj mestá Banská Bystrica a Prešov.


Podľa primátora Mareka Hattasa je ocenenie vyjadrením vďaky a uznania všetkým tým, ktorí v čase pandémie pomáhajú tým najzraniteľnejším, teda príslušníkom staršej generácie. Ako pripomenul, magistrát sa snaží pomáhať starším obyvateľom mesta aj napriek obmedzeniam, ktoré spôsobuje pandémia ochorenia COVID-19.      

Mesto okrem toho pred časom zriadilo aj Radu seniorov, ktorá pomáha zlepšovať komunikáciu medzi radnicou a dôchodcami. „Som veľmi rada, že Rada seniorov sa stala v našom meste realitou a dotiahli sme to až k oceneniu,“ povedala mestská poslankyňa a predsedníčka Rady seniorov Anna Laurinec Šmehilová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
05.11.2021
BBSK posiela pomoc Nitre
Výjazdové očkovacie jednotky BBSK budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest.
viac
02.07.2022
Župa vyzvala vládu, aby pomohla strategickým podnikom cez envirofond
Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja dnes schválilo výzvu adresovanú vláde, na prehodnotenie rozdeľovania peňazí z envirofondu pre strategické podniky, ktorých prevádzka je energeticky náročná a teda ju významne ovplyvňujú ceny elektriny. Na území kraja sa nachádzajú hneď tri.
viac
18.10.2022
V meste vybudovali nové centrum pre seniorov s kapacitou 40 lôžok
Nové zariadenie Senior centrum Tulská, ktoré v týchto dňoch otvorili v Banskej Bystrici pri príležitosti mesiaca úcty k starším, poskytuje klientom celodenné komplexné služby vrátane 24-hodinovej ošetrovateľskej a zdravotníckej starostlivosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %