Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
02.03.2023 08:25

Mesto vyhlásilo súťaž na revitalizáciu parkov a verejných priestranstiev


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Košice vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na revitalizáciu parkov a verejných priestranstiev. Celková predpokladaná hodnota zákazky rozdelenej na tri časti je viac ako 800 000 eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).


"Každá stavba pozostáva zo štyroch stavebných objektov: revitalizácia, verejné osvetlenie, vodovod, pešie komunikácie," uvádza sa v oznámení.

Najnákladnejšou by mala byť prvá časť zákazky, ktorá počíta s revitalizáciou parkov v mestskej časti (MČ) Staré Mesto. Konkrétne má ísť o park na uliciach Kuzmányho, Kpt. Nálepku, Československej armády a park na uliciach Branisková, Tatranská, Československej armády. Práce by mali okrem iného zahŕňať obnovu mobiliáru, pribudnúť by tu mali herné prvky a počíta sa aj s dažďovou záhradou, prípojkami na pitné fontány, výsadbou živých plotov či s rozšírením venčoviska.

Druhá časť sa venuje Parku Obrancov mieru v MČ Sever, kde sa počíta s novými chodníkmi, doplniť by tu mali lavičky a súčasťou prác je tiež výsadba stromov, ako aj obnova trávnatých plôch.

Revitalizáciou by mal prejsť aj park pri Lidickom námestí v MČ Dargovských hrdinov. Odstrániť by sa tu mal nefunkčný a neestetický stav pieskovísk i betónových plôch, pribudnúť by tu mal nový mobiliár. Zároveň sa počíta so sadovými úpravami a súčasťou je aj úprava vyšliapaných chodníkov z priepustnej zatrávňovacej dlažby.

Lehota na predkladanie uplynie 20. marca. Práce by mali byť hotové do konca októbra. Projekt by mal byť financovaný prevažne z eurofondov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2016
Vo Zvolene zrevitalizovali za niekoľko týždňov spustnutý park za plavárňou
Mesto Zvolen dokončilo v týchto dňoch revitalizáciu parku za zvolenskou plavárňou. Tento priestor dlhé roky pustol, stal sa "útulkom" pre bezdomovcov a obyvatelia mesta sa tam báli aj počas dňa vkročiť.
viac
16.03.2020
Mesto vypísalo výzvu na humanizáciu obytného priestoru Vodáreň dvor
Výzvu na predkladanie ponúk pre podlimitné zákazky na predmet zákazky Humanizácia obytného priestoru Vodáreň dvor číslo 2 zverejnilo mesto Trnava vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
10.05.2023
Košice Región Turizmus vyhlásil výzvu, týkajúcu sa zdieľaných kajakov na Hornáde
Krajská organizácia Košice Región Turizmus (KRT) vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk na dodanie eko-turistického riešenia pre automatizovaný cezhraničný verejný systém zdieľania kanoe/kajakov na rieke Hornád a poskytnutie licencie na mobilnú aplikáciu.
viac
08.08.2023
Na Lidickom námestí pribudnú ihriská, zeleň aj kynologický park
V košickej mestskej časti Dargovských hrdinov aktuálne revitalizujú verejné priestranstvo na Lidickom námestí. Pribudnú tu ihriská, zeleň aj kynologický park. Práce za vyše 151 000 eur by mali byť hotové do konca októbra. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %