Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.08.2016 12:25

Vo Zvolene zrevitalizovali za niekoľko týždňov spustnutý park za plavárňou


Snímka zdroj: (zvonline.sk).


Mesto Zvolen dokončilo v týchto dňoch revitalizáciu parku za zvolenskou plavárňou. Tento priestor dlhé roky pustol, stal sa "útulkom" pre bezdomovcov a obyvatelia mesta sa tam báli aj počas dňa vkročiť.


"Park je dnes pekným miestom, vhodným na piknik či obyčajnú prechádzku," uviedol hovorca mesta Martin Svatuška.      

Zvolenčania si park azda najčastejšie spájajú s vonkajším letným zázemím plavárne, ktoré tu fungovalo ešte v 90. rokoch uplynulého storočia. Priestor býval plný detí, šantiacich pri malých bazénoch. Svoju podobu však neudržal dlho. So zmenou prevádzkovateľa plavárne sa prioritou stal vnútorný bazén, okolie plavárne sa prestalo udržiavať a spustlo.      

„Len minulý rok sme odtiaľ vyniesli viac ako desať ton odpadu. Udržať tento priestor bolo ťažké. Jeden deň sme urobili poriadok, na druhý deň to tam vyzeralo tak, akoby sme tam ani neboli,“ uviedla vedúca Odboru správy majetku zvolenského magistrátu Anna Mazánová.      

Do obnovy parku sa pustili pracovníci Strediska komunálnych služieb, prostredníctvom ktorého mesto kosí alebo čistí verejné priestranstvá. Stredisko pod sebou združuje niekoľkých zamestnancov, pôvodne z radov dlhodobo nezamestnaných. Revitalizovať park sa im podarilo v priebehu troch týždňov. Navyše, zadná strana plavárne získala nový vzhľad cielenou grafity maľbou od mladého umelca.      

„Takmer v centre máme park Lanice či Borovú horu, snažíme sa udržiavať aj ďalšie menšie parky tak, aby sme zachovali zelený charakter nášho mesta. Park za plavárňou je ďalším kúskom do tejto mozaiky,“ hovorí zvolenská primátorka Lenka Balkovičová.      

„Vieme, akým miestom bol tento park, budeme mu preto venovať omnoho viacej pozornosti, hliadky budú na toto miesto určite chodiť intenzívnejšie,“ povedal náčelník zvolenskej mestskej polície Juraj Chabada.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2020
Mestský park v Prievidzi napreduje vďaka projektom
V týchto dňoch je finalizovaný náučný chodník v Mestskom parku. Ďalší grant pomôže vyriešiť problém s prítokom do jazierka.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
07.07.2021
Levickí poslanci schválili takmer pol milióna eur na obnovu hradného parku
Mesto Levice zrevitalizuje hradný park. V oplotenom uzatvárateľnom areáli bude obnovené jazierko, vybudované pódium pre kultúrne podujatia aj nové chodníky a osvetlenie.
viac
10.06.2023
Park na Račianskom mýte sa dočká komplexnej rekonštrukcie
Park na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste sa po rokoch dočká komplexnej rekonštrukcie. Práce sa majú začať v pondelok (12. 6.), trvať by mali zhruba šesť mesiacov. Náklady by mali dosiahnuť 1,38 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %