Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
08.08.2023 12:35

Na Lidickom námestí pribudnú ihriská, zeleň aj kynologický park


Snímka zdroj: (Mesto Košice).


V košickej mestskej časti Dargovských hrdinov aktuálne revitalizujú verejné priestranstvo na Lidickom námestí. Pribudnú tu ihriská, zeleň aj kynologický park. Práce za vyše 151 000 eur by mali byť hotové do konca októbra. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti.


V rámci projektu doplnia nové detské ihriská a na pôvodných osadia nové herné prvky. Pribudne tiež fitnes ihrisko pre všetky vekové kategórie, lavičky a koše. Súčasťou projektu je aj výsadba nových stromov a kríkov. Novinkou bude tiež kynologické ihrisko s prekážkami na tréning.

"Cieľom premeny tohto rozsiahleho priestoru je zvýšiť jeho funkčnú a estetickú hodnotu a vytvoriť tak príjemné prostredie pre obyvateľov sídliska," uvádza magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
01.07.2020
Mestský park v Prievidzi napreduje vďaka projektom
V týchto dňoch je finalizovaný náučný chodník v Mestskom parku. Ďalší grant pomôže vyriešiť problém s prítokom do jazierka.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
02.03.2023
Mesto vyhlásilo súťaž na revitalizáciu parkov a verejných priestranstiev
Mesto Košice vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na revitalizáciu parkov a verejných priestranstiev. Celková predpokladaná hodnota zákazky rozdelenej na tri časti je viac ako 800 000 eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %