Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
03.03.2022 07:45

Mesto Martin má vynovenú webovú stránku


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Martin v stredu predstavilo nový dizajn svojej webovej stránky. Cieľom je zjednodušiť orientáciu obyvateľov pri vyhľadávaní informácií, zlepšiť prehľadnosť a pripraviť platformu pre postupné zavádzanie elektronických služieb. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


"Aj keď pôvodná webová stránka mesta získala niekoľko odborných ocenení, postupom rokov sa stala neprehľadnou a nemodernou. Preto sme sa začiatkom minulého roku rozhodli pristúpiť k jej redizajnu," vysvetlil primátor Ján Danko.

Priblížil, že základnou myšlienkou novej webovej stránky je rozdelenie obsahu na dve samostatné stránky – úradnícku a voľnočasovú. Prvá časť, úradnícka stránka, je umiestnená na súčasnej adrese martin.sk. Je orientovaná na oblasti samosprávy a rôzne oblasti spoločenského života v meste. Rovnako je zameraná aj na postupy vybavovania úradných záležitostí klientov. Voľnočasová stránka sa volá Zaži Martin a je publikovaná na adrese zazimartin.sk. Zameriava sa na voľnočasové aktivity v meste a okolí.

Obidve stránky majú podľa hovorkyne mesta podobnú architektúru. Cena redizajnu bola takmer 13 000 eur.

Nové webové stránky mesta sú v súčasnosti v skúšobnej prevádzke. "Neustále kontrolujeme funkčnosť stránok, odstraňujeme prípadné nedostatky či optimalizujeme zobrazenie. Rovnako neustále prebieha aktualizácia a dopĺňanie obsahu," povedal vedúci oddelenia informatiky Mestského úradu Martin Milan Matuška.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
19.11.2017
Prešov získal prestížnu Cenu ITAPA 2017
Odborná porota posudzovala vyše 25 prihlásených projektov a udelila 3. miesto v kategórii Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti pre mesto Prešov za projekt s názvom: Mapové údaje mesta Prešov pre každého.
viac
05.11.2018
Ružomberské ulice rozžiari lampiónový sprievod, súčasťou podujatia bude zbierka
Milovníci svetiel, lampiónov a lampášov sa na konci pracovného týždňa stretnú v ružomberskom Parku Štefana N. Hýroša, aby v rámci tradičného sprievodu svätého Martina rozžiarili ulice mesta. Súčasťou podujatia bude benefičná aktivita - potravinová zbierka s názvom Pomôžme.
viac
17.01.2020
Web mesta medziročne navštívilo o 40-tisíc ľudí viac
Kým v roku 2018 na webové sídlo mesta Dubnica nad Váhom kliklo približne 70-tisíc návštevníkov, v roku 2019 počet ľudí, ktorí navštívili adresu www.dubnica.eu, prekonal hranicu 110-tisíc unikátnych návštev.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %