Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.11.2018 04:25

Ružomberské ulice rozžiari lampiónový sprievod, súčasťou podujatia bude zbierka


Ilustračná snímka TASR


Milovníci svetiel, lampiónov a lampášov sa na konci pracovného týždňa stretnú v ružomberskom Parku Štefana N. Hýroša, aby v rámci tradičného sprievodu svätého Martina rozžiarili ulice mesta. Súčasťou podujatia bude benefičná aktivita - potravinová zbierka s názvom Pomôžme.


Program sa začne zrazom lampiónových nadšencov v piatok 9. novembra o 16.30 h. Úvod bude patriť detskému divadlu v réžii Muzikálovej súkromnej základnej umeleckej školy Alkana Ružomberok. Následne sa lampiónový spievod vydá do ulíc - prejdú po Mostovej ulici, Veľkým závozom k radnici, Malým závozom, po ulici Podhora a Mostová a späť do parku, kde bude prichystané malé prekvapenie.       

„Lampiónový sprievod sv. Martina je v meste veľmi obľúbeným a s ôsmym ročníkom už vlastne tradičným podujatím. Veríme, že pocit radosti, šťastia a spolupatričnosti naplní aspoň na chvíľu každého z nás,“ uviedla Gabriela Demčáková z ružomberskej radnice.       

Dodala, že keďže sv. Martin bol dobrodinec a svoju pomoc venoval predovšetkým ľuďom v núdzi, je dobrým zvykom, že súčasťou podujatia je aj benefičná aktivita.      

„Pripravujeme zbierku suchých trvanlivých potravín pre výdajňu potravinovej banky mesta Ružomberok, ktorú klienti poznajú pod názvom Slniečko. Pomôže aj maličkosť ako napríklad balíček ryže, instantnej polievky alebo kilo cukru či múky, ktorý prinesieme do parku pred sprievodom. Veríme, že nezostaneme ľahostajní a pomôžeme núdznym. Za všetko vopred ďakujeme," povedala Andrea Dobošová, predsedníčka Materského centra Nevedko, ktoré zbierku organizuje.       

Podujatie financuje a organizuje mesto Ružomberok, sprievodné podujatia zabezpečujú ďalší partneri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2019
Lampiónový sprievod sv. Martina bude mať charitatívny rozmer
Tradičný lampiónový sprievod svätého Martina v novembri deviatykrát zaplní ružomberské ulice. Tento rok bude jeho súčasťou aj benefičná aktivita Pomôžme s pocitom domova, zameraná na zber posteľnej bielizne či drogérie.
viac
29.06.2021
Mesto Martin ocenilo osobnosti a kolektívy za rok 2020
Mesto Martin ocenilo počas posledného júnového víkendu najvýznamnejšie osobnosti a kolektívy za rok 2020. Verejné uznania a ocenenia si prevzalo šesť jednotlivcov a štyri kolektívy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
01.03.2022
Mesto,Matica slovenská a ECAV sa dohodli na obnove Memorandového námestia
Memorandum o revitalizácii Memorandového námestia v Martine podpísali v pondelok zástupcovia mesta Martin, Matice slovenskej, Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) a Nadácie kresťanského vzdelávania.
viac
08.11.2023
Lampiónový sprievod v Ružomberku bude benefičný
Súčasťou tohtoročného lampiónového sprievodu v Ružomberku bude aj benefícia. Pre rodiny v núdzi budú zbierať plienky, potraviny, drogériu či hygienické potreby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %