Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.07.2017 01:40

Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne


Pozvánka.


Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.


„Prázdninový kalendár akcií v Bratislavskom kraji je síce prispôsobený najmä deťom, ktoré si užívajú zaslúžené voľno, no nezabúdame ani na ich rodičov, či starších študentov, napríklad aj podujatím Wine & Art, ktoré už zajtra prinesie do Malokarpatského múzea v Pezinku spojenie vína a hudby či literatúry,“ povedal výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Centrum Bratislavy ovládne folklór! Od dnes (6. 7.) až do soboty 8. júla sa môžete tešiť na hudobné a tanečné vystúpenia folklórnych súborov z celého sveta v rámci medzinárodného folklórneho festivalu pre detské, mládežnícke a dospelé folklórne skupiny a zbory, SLOVAKIA FOLK 2017. Súťažné aj nesúťažné vystúpenia budú predstavené  počas troch dní na rôznych miestach Starého mesta.

Letné shakespearovské slávnosti prinesú na Bratislavský hrad Komédiu omylov, Hamleta, Othella a Rómea a Júliu. Až do 18. 7. si tak môžete pozrieť najkratšiu zo Shakespearových hier. Už 19. júla sa na pódiu predstaví Hamlet.

V rámci festivalu Viva Musica! sa zajtra, teda 7. júla, o 20. hodine predstaví svetoznáma kapela The King´s Singers. Zahrajú vo Veľkom Evanjelickom kostole na Panenskej v Bratislave.

Obhliadnite si Hrad Červený Kameň netradične, v noci už túto sobotu! V rámci prehliadok je pripravené aj divadelné predstavenie Barón Pálfy. Prehliadky začínajú každú hodinu od 18. do 22. hodiny.

Wine and Art je podujatie, ktoré v sebe spája hudbu, literatúru, umenie a víno v malebnom prostredí vinohradníckeho dvora. Návštevníkov privíta zajtra, 7. 7. 2017, od 10. do 16. hodiny v Malokarpatskom múzeu v Pezinku.

Víno však nepatrí len k umeniu, ale aj k športu! Jedinečný zážitkový beh spojený s degustáciou vína bude už túto sobotu v Šenkviciach. Tentokrát budete mať možnosť prebehnúť sa vinicami vinárstva Karpatská Perla v Šenkviciach v sobotu 8. 7. o 14:30.

Príďte si vypočuť komorný koncert sláčikového kvarteta Spectrum Quartett do príjemného prostredia Botanickej záhrady v Bratislave! Koncert bude v nedeľu 9. júla o 17:30. 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (Petra KOTÚČKOVÁ, BRT)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2016
V Bratislave sa budú konať Dni Prahy
Bratislava ožije pražskou kultúrou. V dňoch od 10. novembra do 11. decembra 2016 sa budú v hlavnom meste SR Bratislave konať Dni Prahy.
viac
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
05.10.2017
Bratislavský Októberfest sa začne už tento piatok
Tretí ročník podujatia Bratislavský Októberfest sa uskutoční v piatok a sobotu 6. - 7. októbra 2017 v Bratislave na Fajnorovom nábreží pri Starom moste a na Gondovej ulici na parkovisko pred FFUK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %