Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
04.11.2023 12:45

Mesto Handlová vstúpi do OOCR Región horná Nitra-Bojnice


Snímka zdroj: Samuel Chlpek


Mesto Handlová vstúpi do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región horná Nitra-Bojnice (OOCR RHNB). Banícke mesto doposiaľ jej členom nebolo, od vstupu si sľubuje rozvoj turizmu v meste i získanie financií na svoje projekty.


Návrh na vstup do OOCR odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok 2. novembra.         

"Handlová sa nachádza na kraji kraja, kraji okresu a v podstate je oklieštená z hľadiska geografických okolností. Skôr, než začneme koncipovať cestovný ruch v meste do dlhších časových horizontov, je potrebné osadiť Handlovú ako samosprávu do nejakého regionálneho rámca, regionálnej štruktúry, ktorá sa touto problematikou zaoberá," načrtol predseda komisie kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) Branislav Ondruška.         

Mesto podľa neho má v oblasti cestovného ruchu čo ponúknuť. "Handlová je staré mesto, máme banícku históriu, sú tu historické pamiatky, máme zrekonštruované námestie, ktoré sa bude opäť ďalším spôsobom vylepšovať a bude atraktívne, pretože prvky, ktoré doň pribudnú, budú veľmi interaktívne a zaujímavé. Máme tu krásnu prírodu, je tu Horný koniec s rybníkom," priblížil.         

Vstup mesta do OOCR RHNB je ďalším krokom k tomu, aby samospráva vedela posunúť dopredu cestovný ruch v meste, a to tým, že sa prepojí s mestami, obcami v regióne a partnermi zo súkromného sektora, skonštatovala primátorka Silvia Grúberová. "Aby sme tak spoločným spôsobom dokázali vykryť týždňový pobyt na hornej Nitre pre turistov jedným alebo dvoma dňami v meste Handlová s jeho atrakciami," dodala.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
11.04.2017
Otvorenie motorkárskej sezóny na hornej Nitre
Motorkárske kluby na hornej Nitre v spolupráci s mestami Bojnice a Handlová pozývajú obdivovateľov krásnych motoriek na Otvorenie motorkárskej sezóny na hornej Nitre 2017.
viac
19.01.2019
Na veľtrhu cestovného ruchu aj horná Nitra
Oblastná organizácia cestovného ruchu (ďalej len OOCR HN) bude mať svoju expozíciu opäť v stánku Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región spolu s ďalšími okresnými organizáciami, ktoré pôsobia na území Trenčianskeho kraja.
viac
01.08.2020
Program rozvoja mesta bude reflektovať na transformáciu regiónu
Nový program rozvoja mesta (PRM) Handlová bude reflektovať na transformáciu regiónu horná Nitra po ukončení ťažby uhlia. Prípravu strategického dokumentu zdržala pandémia nového koronavírusu, pracovné skupiny opäť začali s jeho realizáciou, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %