Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
10.02.2023 08:25

Mesto chce získať dotáciu na projekt autobusovej stanice


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nové Zámky chce získať dotáciu na vypracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu novej autobusovej stanice. Tá by mala vzniknúť na mieste súčasného autobusového nástupišťa.


Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 7450 eur schválili mestskí poslanci. Predpokladaný termín vyhotovenia dokumentácie po schválení žiadosti je rok 2023, informovala radnica.

Finančnú dotáciu chce samospráva získať nielen na vyhotovenie projektovej dokumentácie, ale aj na samotnú realizáciu výstavby. Projektový zámer riešenia autobusovej stanice - Integrovaného prestupného bodu ako súčasť integrovanej dopravy v Nových Zámkoch schválilo zastupiteľstvo v auguste 2020. Celkové náklady na výstavbu novej stanice boli predbežne vyčíslené na viac ako 149 000 eur. Mesto žiadalo nenávratný finančný príspevok zo štátneho rozpočtu a európskych fondov vo výške 137 448 eur. Samospráva má výstavbu spolufinancovať sumou takmer 12 000 eur, pričom bude hradiť aj prípadné dodatočné výdavky.

Projekt je súčasťou Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Nové Zámky. K prioritám mesta patrí vytvorenie modernej autobusovej stanice, ktorá bude prestupným bodom medzi cyklodopravou, autobusovou, železničnou a individuálnou dopravou. Všetky módy dopravy budú koncentrované na jednom území - záchytné parkovisko, cyklochodníky, stojany na bicykle, autobusová a železničná stanica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2016
Nové Zámky od septembra zastavia vývoz komunálneho odpadu neplatičom
Takmer milión eur dlhovali ku koncu minulého roka občania a podnikatelia mestu Nové Zámky za vývoz komunálneho odpadu.
viac
12.11.2019
Centrum mesta a železničnú stanicu má spojiť nová cyklotrasa
Centrum Nových Zámkov a železničnú stanicu by mala v budúcnosti spojiť nová cyklotrasa. Radnica chce na jej výstavbu získať dotáciu z ministerstva dopravy. Mestskí poslanci už schválili na spolufinancovanie výstavby vyše 7-tis. eur, celkové náklady sú odhadované na takmer 142-tis. eur.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
06.09.2023
Mesto Levoča získalo dotáciu na sociálne projekty
Mesto Levoča získalo dotáciu pol milióna eur na sociálne projekty. Vedúca oddelenia cestovného ruchu a rozvoja mesta Anna Babicová uviedla, že spätná väzba na pôsobenie miestnych občianskych a poriadkových služieb (MOaPS) je veľmi pozitívna, preto sa v projekte rozhodli pokračovať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %