Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
06.05.2023 10:55

Liptov privíta Majstrovstvá Slovenska v saunových rituáloch


Ilustračná snímka


Liptov sa čoskoro stane centrom saunových show. Vo Vodnom parku Bešeňová sa už 18. a 20. mája 2023 uskutoční 6. ročník Majstrovstiev Slovenska v saunových rituáloch. Toto jedinečné wellness podujatie v sebe spája zdravotný benefit saunovania s prvkami divadelnej show.


Na Liptove sa predstavia tí najlepší z najlepších a to vrátane aktuálneho majstra sveta či finalistov z českej kvalifikácie.

Saunové rituály či ceremoniály rapídne naberajú na obľúbenosti nielen v zahraničí, ale aj u nás. Nejde o bežné saunovanie, ale o saunové divadlo s prvkami show. Opäť si sily zmerajú najlepší saunamasteri práve na Liptove a to v Bešeňovej, ktorá je na Slovensku v tejto oblastí lídrom. „Pre náš vodný park a tím zanietených ľudí okolo nášho prevádzkového riaditeľa je konanie Majstrovstiev Slovenska v saunových rituáloch veľký záväzok aj potvrdenie našich kvalít. Dokopy sa u nás predstaví desiatka najlepších saunamastrov z celého Slovenska v kategórii jednotlivci a zabojujú aj štyri tímy. Verím, že je to pre návštevníkov tá najlepšia pozvánka do Bešeňovej,“ hovorí riaditeľ marketingu Vodného parku Bešeňová Marek Hollý. Prví dvaja z kategórie single a dva tímy postúpia priamo na majstrovstvá sveta Aufguss v Nemecku. Tretie miesto získa priamy postup do semifinále majstrovstiev sveta, ktoré prebehnú začiatkom septembra v Nórsku.

Liptov je známy vďaka svojej bohatej ponuke termálnych prameňov a zároveň tu máme aj dva najväčšie vodné parky Slovenska, ktoré regiónu robia dobré meno doma aj v zahraničí. Profesionálna medzinárodná porota, ktorá nás navštívi bude hodnotiť počas majstrovstiev najmä profesionalitu, kreativitu, prevedenie procedúry, samotnú aromaterapiu, ako aj spracovanie a predvedenie príbehu, tiež kostýmy, emócie, dôležitá je aj technika práce so saunovým uterákom, prvky show a iné. Určite sa bude načo pozerať,“ navnadila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Pomyselnou čerešničkou na torte bude účasť aktuálneho majstra sveta v saunových rituáloch Macieka Piczuru z Poľska, ako aj finalistov českej kvalifikácie Marka Baďuru a Adély Červenej. Severské metličkové procedúry zas odprezentuje Dominik Žitný. Počas každého rituálu skúsený saunamaster polieva lávové kamene vodou, následne používa ľadovú drť s prídavkom 100% prírodných esenciálnych olejov na aromatizáciu a dezinfekciu sauny. Potom za použitia rôznych trikov rozháňa horúci vzduch saunovým uterákom, vejárom alebo vlajkou, čím výrazne zefektívni saunovanie. Prostredníctvom divadelných prvkov a rekvizít zároveň odprezentuje návštevníkom príbeh v zvolenej téme.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financuje Majstrovská Slovenska v saunových rituáloch aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 8 500 eur.

Autor: (ts-OOCR Región Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2017
Tri regióny privítajú svetovú špičku v kráľovskej rybárskej disciplíne
Tri regióny Slovenska – Liptov, Spiš a Orava, privítajú od utorka (5. 9.) do nedele (10. 9.) svetovú špičku v kráľovskej rybárskej disciplíne - v love rýb udicou na umelú muchu.
viac
13.06.2018
Horehroním na bicykli
Na Horehroní to žije celý rok! Počas najbližšieho víkendu si môžete vychutnať atmosféru cyklopretekov zo sedadla bicykla alebo ako diváci. Prvý deň podujatia BIKETOUR HOREHRONÍM 2018 bude majstrovský, pretože sa budú konať Majstrovstvá Slovenska do vrchu.
viac
28.02.2020
Žilina bude v júli hostiť hokejbalový šampionát juniorov
Juniorskí reprezentanti Slovenska v hokejbale budú mať na nadchádzajúcom šampionáte najvyššie medailové ambície. Majstrovstvá sveta v hokejbale juniorov U16 a junioriek U20 bude tento rok od 2. do 5. júla hostiť mesto Žilina.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %