Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.06.2023 04:15

Kultúrne leto v meste odštartuje koncert kapely No name


Banner.


Popradské kultúrne leto (PKL) odštartuje v piatok 30. júna o 19. hodine koncertom kapely No name.


Mesto na webovej stránke informovalo, že miestni obyvatelia i návštevníci sa môžu tento rok počas leta tešiť na koncertné piatky a soboty a chýbať nebudú ani sobotňajšie rozprávkové predpoludnia venované deťom.

Primátor Popradu Anton Danko upozornil, že v centre mesta sa predstavia poprední účinkujúci nielen zo slovenskej, ale aj českej hudobnej scény, a to aj napriek tomu, že pre nižší rozpočet a šetrenie verejných financií museli programovú štruktúru skrátiť. "V sobotu dopoludnia sa môžu deti tešiť na rozprávky o Zbojníckej kráľovnej, Zlatovláske či Pyšnej princeznej. Počas piatich dní festivalu Made in Slovakia na začiatku augusta ich čaká každý deň interaktívny štvorhodinový program plný dobrej zábavy pod taktovkou Centra voľného času," priblížila vedúca oddelenia kultúry, cestovného ruchu a prezentácie mesta Ivana Piataková.

Program PKL sa bude konať v tzv. medzikostolí na Námestí sv. Egídia, v prípade nepriaznivého počasia sa koncerty presunú do domu kultúry. Piatkové a sobotňajšie večery budú venované rocku a popu, predstavia sa Zuzana Smatanová, Aya, Funkiez, Peter Cmorik, Dominika Titková, Nocadeň, Arzén, Kristína, ale aj kapely For You, Gladiator, Ľudová hudba Stana Baláža a Sám sebou. PKL spestria aj českí interpreti Ilona Csáková, Aneta Langerová, David Koller, Janek Ledecký i skupina Mirai.

Festival Made in Slovakia sa pod Tatrami uskutoční od 1. do 5. augusta. Okrem iného ponúkne koncerty skupiny Hrdza, spevákov Štefana Šteca a Beáty Dubasovej, vystúpia tiež Duchoňovci, Peter Bič projekt a Juraj Bača. "Nebudú chýbať ani popradské kapely Kriman and RRain, Tatranka a Taký svet," dodáva mesto.

PKL organizuje samospráva v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2016
Žilinské kultúrne leto 2016 ponúka program pre všetky vekové kategórie
Zaujímavé hudobné a tanečné podujatia budú prebiehať najmä na Mariánskom námestí, na Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP. Do programu sa zapojili aj Stanica Žilina-Záriečie, Mestská krytá plaváreň Žilina, eXtreme park na Vodnom diele Žilina a Konzervatórium Žilina.
viac
01.07.2016
Kultúrne leto v Ružinove začne už túto nedeľu
Vystúpením speváckeho zboru Cantus pred Domom kultúry Ružinov začne v nedeľu 3. júla 2016 Kultúrne leto v Ružinove.
viac
14.06.2023
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 200 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená koncertmi, výstavami, komentovanými prechádzkami, diskusiami o duševnom zdraví či cvičeniami pod holým nebom.
viac
20.06.2023
Karlova Ves otvorí cez víkend tohtoročné kultúrne a športové leto
Bratislavská Karlova Ves otvorí počas posledného júnového víkendu (24. – 25. 6.) tohtoročné Kultúrne a športové leto. Prinesie so sebou kultúrny program pre rodiny, atrakcie pre deti či prvú letnú tančiareň. Informoval o tom hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %