Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.05.2018 11:43

Krajské kolo súťaže v hasičskom športe ovládli Trnavčania


Ilustračná snímka - tasr


Krajská súťaž Trnavského kraja v hasičskom športe má za sebou 22. ročník, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok (17.5.) v Galante. TASR o ňom informovala odborná inšpektorka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.


Hasiči súťažili v štyroch disciplínach - výstup do štvrtého podlažia cvičnej veže, beh na 100 m cez prekážky, štafeta 4 x 100 m a požiarny útok. Súťaže sa zúčastnilo šesť družstiev z Trnavského kraja. Víťazom sa stalo družstvo z Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Trnave, na druhom mieste skončilo družstvo z Piešťan, tretiu pozíciu obsadili hasiči zo Senice. Na ďalších priečkach skončili súťažiaci z Galanty, Skalice a Dunajskej Stredy.       

V dvojboji jednotlivcov zvíťazil Jakub Pavelka zo Senice, striebro získal Jaroslav Chalány z Trnavy a na treťom mieste skončil ďalší hasič zo Senice Michal Velický. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 57 súťažiacich z radov profesionálnych a dobrovoľných hasičov.       

Súťaž sa konala v Galante už po šestnásty raz. „Primátor mesta Galanta Peter Paška udelil ďakovný list riaditeľovi KR HaZZ v Trnave Vojtechovi Valkovičovi a riaditeľovi OR HaZZ v Galante Zoltánovi Tánczosovi pri príležitosti 780. výročia prvej písomnej zmienky o meste Galante a 15. výročia založenia Hasičského a záchranného zboru," doplnila Kedrová.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2017
Mladí mechatronici v Trnave dokážu pripravenosť na povolanie
Stredoškoláci sa koncom marca stretnú v Trnave. V poradí piaty ročník súťaže Mladý mechatronik bude priestorom na ukážky vedomostí, zručností a samozrejme pripravenosti na povolanie.
viac
28.12.2021
Radnica má zámer zmeniť kino Hviezda na kultúrne centrum
Mesto Trnava pokračuje v tradícii hľadania najlepších architektonických návrhov pre svoje verejné budovy a priestranstvá, za čo získalo v rámci vyhlasovania Ceny za architektúru – CE.ZA.AR 2021 špeciálne ocenenie Patrón architektúry.
viac
25.04.2022
Najkrajšia národná kultúrna pamiatka sa nachádza v Galante
Neogotický kaštieľ Esterházyovcov v Galante sa stal víťazom hlasovania verejnosti o najkrajšiu národnú kultúrnu pamiatku v 15. ročníku súťaže Kultúrna pamiatka roka – Fénix a získa Cenu Nadácie SPP. Rozhodlo o tom 28 047 hlasov z celkového počtu 78 560 hlasujúcich.
viac
08.08.2022
Vždy budeme stáť na strane dobrovoľných hasičov
Mestá a obce budú vždy stáť na strane dobrovoľných hasičských zborov. Počas tradičnej Hasičskej nedele v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline to uviedol predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %