Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
20.09.2022 07:45

Kraj zrekonštruuje DSS Jasanima v Rožňave za viac ako 1,9 milióna eur


Ilustračná snímka.


Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruuje Domov sociálnych služieb (DSS) Jasanima v Rožňave, práce zamerané na zvýšenie energetickej efektívnosti objektu zariadenia budú stáť viac ako 1,9 milióna eur.


Rekonštrukcia sa začala v pondelok (19. 9.) a trvať by mala do polovice februára 2023. Uviedol to hovorca KSK Michal Hudák.

Projekt zvýšenia energetickej efektívnosti DSS spočíva najmä v zateplení fasády, strechy a interiérových stropov, výmeny okien a vchodových dverí. "Súčasťou prác budú aj interiérové úpravy, a to výmena podlahových krytín na chodbách troch podlaží v ubytovacej časti a na izbách prijímateľov sociálnych služieb, prestavba troch sociálnych zariadení, v ktorých budú odstránené architektonické bariéry pre umožnenie pohybu imobilných občanov," doplnil Michal.

V priestoroch DSS bude počas nasledujúcich mesiacov zrealizovaná i nová vzduchotechnika. Vymenené budú aj stropné svietidlá, a tiež dva výťahy, ktoré sú podľa kraja už opotrebované. Práce za vyše 1,9 milióna eur plánuje KSK financovať z úverových zdrojov z Európskej investičnej banky.

Rekonštrukcia DSS s kapacitou pre 83 prijímateľov sociálnych služieb sa bude realizovať za plnej prevádzky. V trojpodlažnom objekte sa budú interiérové stavebné práce vykonávať vždy len na jednom podlaží a klienti zariadenia budú počas prác presťahovaní do zvyšných poschodí, v ktorých sa v tom čase rekonštruovať nebude.

"Na ubytovanie budú dočasne prispôsobené terapeutické miestnosti, spoločenská miestnosť, a tiež bude zvýšená početnosť lôžok na jednotlivých izbách. Kancelárie odborných zamestnancov budú dočasne presťahované do spoločenskej miestnosti na prízemí budovy," uviedol Hudák.

Realizácia projektu má podľa KSK priniesť zvýšenie kvality života klientom zariadenia a najmä ekonomickú úsporu v oblasti energií. Presné údaje o úspore budú známe až po vydaní energetického certifikátu po kolaudačnom konaní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2017
V zariadení pre seniorov zrekonštruovali 11 obytných jednotiek
V budove zariadenia pre seniorov na Komenského ulici v Poprade zrekonštruovali 11 obytných jednotiek. Pri úprave jednotlivých izieb myslela samospráva najmä na bezbariérovosť.
viac
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
10.02.2021
Obnova Zemplínskeho múzea pokračuje Zimnou záhradou a Galériou
Košický samosprávny kraj (KSK) pokračuje v rekonštrukcii Zemplínskeho múzea v Michalovciach. Tento týždeň sa začínajú práce na obnove tzv. Zimnej záhrady, opravou prejde aj budova Galérie.
viac
18.01.2022
V roku 2022 plánuje KSK rekonštrukcie na každej tretej strednej škole
Košický samosprávny kraj sa aj v tomto roku chystá pokračovať v rekonštrukciách svojich stredných škôl. V pláne je tiež obnova a výstavba niekoľkých športovísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %