Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.02.2024 01:10

Handlová sa chce uchádzať o zdroje na rekonštrukciu školy či MHD


Ilustračná snímka mesto Handlová


Mesto Handlová plánuje v tomto roku zrealizovať minimálne desať projektových zámerov, na ktoré chce získať mimorozpočtové zdroje.


Uchádzať sa chce o prostriedky na rekonštrukciu materskej školy (MŠ) či ekologickú mestskú hromadnú dopravu (MHD). Projekty pripravujú i školy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.         

"Prioritným projektom je rekonštrukcia MŠ na Morovnianskej ceste, kde chce mesto každý pavilón zatepliť, urobiť aj zmeny v dispozíciách, vylepšiť sociálne zariadenia," uviedol vedúci oddelenia mestských projektov Peter Cagáň.         

Mesto podľa neho plánuje vybudovať i detské ihrisko v Handparku, na jeho výstavbu získalo financie z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.         

Samospráva sa chce uchádzať i o zdroje na ekologickú MHD, na ktorú štát už vyhlásil výzvu. Cagáň priblížil, že prvotné podklady má už mesto pripravené a musí mať vykonaný aj prieskum trhu, od ktorého sa odvíja rozpočet.         

S dopravou súvisí tiež dlhodobo plánovaný projekt vybudovania autobusovej stanice. "Aktuálna možnosť podpory vznikne i v tomto novom programovom období. Na Slovensku by mala vyjsť výzva zameraná práve na budovanie takýchto staníc v našom regióne," doplnil Cagáň.         

Z úveru z Environmentálneho fondu bude mesto financovať rekonštrukciu verejného osvetlenia na Morovnianskom sídlisku. K väčším projektom patrí i pokračovanie činnosti kontaktného centra na pomoc ľuďom, ktorí sú v regióne ohrození stratou zamestnania.         

Na projektoch pracujú aj handlovské základné školy. ZŠ na Školskej ulici chce zrekonštruovať telocvičňu, vybudovať multifunkčné ihrisko, ale aj bytový domček a vytvoriť v ňom priestor na vzdelávanie pre integrovaných žiakov. ZŠ na Mierovom námestí sa zameria na výmenu športových povrchov na školských športoviskách.         

Mimorozpočtové zdroje chce mesto získať i na vybudovanie kamenného chodníka, čaká na vyhlásenie výzvy cez Miestnu akčnú skupinu Žiar.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2024
Bratislava opäť symbolicky otvorila svoje brány, konajú sa mestské dni
Hlavné mesto opäť symbolicky otvára svoje brány obyvateľom i návštevníkom, víkend (20. - 21. 4.) patrí tradičným Bratislavským mestským dňom.
viac
20.04.2024
MAS Zlatá cesta pomohla získať podporu z eurofondov desiatkam projektov
Miestna akčná skupina (MAS) Zlatá cesta so sídlom v Prenčove neďaleko Banskej Štiavnice pomáha čerpať zdroje z Európskej únie už od roku 2010 verejnému aj neverejnému sektoru v okresoch Banská Štiavnica a Krupina.
viac
20.04.2024
Podujatie Vivat Holíč v sobotu otvára novú turistickú sezónu
Vivat Holíč je sobotná celodenná akcia, ktorou mesto slávnostne otvára svoju tohtoročnú turistickú sezónu. V areáli Holíčskeho zámku je pripravený bohatý program.
viac
20.04.2024
Detský čin roka hľadá deti, ktoré pomáhajú blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom
Občianske združenie Detský čin roka otvorilo výzvu a hľadá deti, ktoré pomáhajú svojim blízkym, kamarátom či cudzím ľuďom a sú citlivé k prírode i zvieratám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %