Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.03.2024 03:20

Finančná správa bude preberať daňové priznania aj mimo úradov


Daňový úrad v Považskej Bystrici. Ilustračná snímka, zdroj: www.financnasprava.sk


Finančná správa (FS) bude preberať daňové priznania (DP) od 26. do 27. marca tohto roka aj mimo priestorov daňových úradov vo viacerých mestách Slovenska. Posledný deň na odovzdanie daňového priznania je 2. apríla.


V tento deň budú môcť klienti v Bratislave využiť aj mobilnú kanceláriu. Informoval o tom vedúci komunikačného oddelenia FS Radoslav Kozák.

„FS tak plní svoj záväzok smerom k primátorom, ktorých sa dotkla optimalizácia kontaktných miest daňových úradov. Zároveň vychádza v ústrety daňovým subjektom, keďže takto budú mať miesto na podanie daňového priznania bližšie," uviedla FS.

Zamestnanci daňových úradov budú preberať DP v spomínaných dňoch od 8:00 do 15:00 hod alebo do 16:00 hod v závislosti od konkrétneho mesta. Preberanie sa uskutoční na mestských úradoch v mestách Šamorín, Hlohovec, Revúca, Detva, Levoča, Snina, Stropkov, Moldava nad Bodvou, Sobrance, Gelnica a Veľké Kapušany. Rovnako aj v budovách zrušeného KM v mestách Kolárovo a Hurbanovo.

Okrem toho FS aj v tomto roku ponúkne službu mobilnej kancelárie na daňovom úrade v bratislavskej Petržalke. Svoje DP budú môcť klienti odovzdať priamo z auta na parkovisku v areáli budov Plus Centra na Panónskej ceste v Bratislave. Mobilná kancelária bude k dispozícii v utorok 2. apríla v čase od 8:00 hod do 18:00 hod.

„FS vyzýva daňové subjekty, aby si nenechávali podanie DP na poslednú chvíľu, ale urobili tak čo najskôr. V prípade, že už dnes vedia, že využijú odklad jeho podania, je potrebné, aby rovnako podanie oznámenia neodkladali a podali ho čo najskôr príslušnému správcovi dane," upozornila FS.

Klienti môžu svoje daňové povinnosti vybaviť s FS aj elektronicky. Potrebné je registrovať sa na jej portáli, k čomu je potrebný elektronický občiansky preukaz s čipom (eID), respektíve kvalifikovaný elektronický podpis (KEP).

„Všetky dôležité informácie nájdu občania na portáli v časti Elektronická komunikácia. Fyzické osoby môžu využiť aj možnosť uzavrieť s daňovým úradom tzv. dohodu o elektronickom doručovaní," uzavrela FS.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2018
Daňové priznanie k dani z nehnuteľností treba podať do konca januára
Blíži sa termín podania daňového priznania k dani z nehnuteľností. To je potrebné doručiť na úrad príslušnej obce najneskôr v stredu 31. januára 2018.
viac
09.08.2018
Efektívnejšia správa daní a cla a proklientsky orientovaný úrad Finančnej správy
Z Európskeho sociálneho fondu je cez operačný program Efektívna verejná správa (OP EVS) na projekt vyčlenená suma 10 700 000 eur.
viac
23.01.2021
Spoločný boj proti podvodom
Finančná správa a Generálna prokuratúra SR sa dohodli na užšej spolupráci. Po dohode s Policajným zborom ide o ďalšiu spoluprácu štátnych inštitúcií v boji proti daňovým podvodom. Koordinovane budú postupovať proti daňovým únikom a tunelovaniu verejného majetku.
viac
26.01.2021
DCOM umožňuje podať priznanie k nehnuteľnosti online
Najneskôr do 1. februára je potrebné podať daňové priznanie k nehnuteľnosti, ktorá bola v roku 2020 predmetom kúpy, predaja, alebo sa zmenil jej charakter, napríklad skolaudovaním rozostavanej stavby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %